Inici » Notícies » General

Alumnes de la Universitat de Costa Rica coneixen la Marina Alta en un intercanvi cultural

10 de Maig de 2017 No hi ha comentaris
El cronista, Joan Josep Cardona, va fer una visita guiada pel centre històric de Benissa

El cronista, Joan Josep Cardona, va fer una visita guiada

Professors i alumnes del Programa Institucional per a la Persona Adulta i Adulta Major (PIAM) de la Universitat de Costa Rica han visitat la Universitat d’Alacant, dins d’un acord de formació, intercanvi d’experiències educatives i cooperació internacional. Es tracta d’un programa vinculat a la Vicerectoria d’Acció Social de la Universitat de Costa Rica adreçat a persones majors de 50 anys. Una part del programa d’activitats va estar a càrrec de la Seu Universitària de La Marina per a donar a conèixer a la delegació xilena llocs d’interés cultural i turístic de la comarca.

El professor José Luís Simón va fer de guia per a explicar el sistema de defensa de torres del litoral, amb la Torre de Cap d’Or i el Castell de Moraira com a exemples. La sessió de treball va continuar a Calp amb una visita al Parc Natural del Penyal d’Ifac i a l’assentament medieval de la Pobla d’Ifac descobert fa uns anys al vessant nord. El cronista de Benissa, Joan Josep Cardona, va dirigir el recorregut pel centre històric de la població per a conèixer la singular historia d’alguns dels edificis més emblemàtics, con són l’església parroquial, la Casa dels Avargues, la Sala del Consell, less dos cases que allotgen la Seu Universitària i l’antiga església-fortalesa de Sant Pere.

Simón va impartir una xerrada sobre la riquesa cultural de la Marina Alta, amb exemples pràctics de de l’època prehistòrica fins l’actualitat.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/