Inici » Notícies » Festes

Comencen les festes de Sant Jaume

23 de juliol de 2013 No hi ha comentaris
Cartell de les festes de Sant Jaume 2013 a Benissa

Cartell de les festes de Sant Jaume

Hui dimarts, 23 de juliol, comencen les festes de partida de Sant Jaume en honor al seu patró. La festa començarà hui amb una tradicional partida de pilota valenciana i per la nit els veïns podran sopar a la plaça de l’ermita on hi haurà una actuació musical.

El dimecres 24, a les 10.00h es farà la “Plantà” del pi de la plaça de l’ermita seguida de l’entrada de la murta i volteig de campanes. En finalitzar, es dispararan les salves d’ordenança. A les 20.00h començarà l’ofrena de “jardins” del patró amb una cercavila amb dolçaina i tabalet i trets de tronadors i per la nit hi haurà una gran revetlla popular amenitzada per una extraordinària orquestra.

El dijous 25, dia de Sant Jaume, començarà amb una tradicional “despertà” amb trets de tronadors, dolçaina i tabalet, seguida d’una missa solemne i processó del sant patró per la plaça de l’ermita. En finalitzar la processó es cantaran els gojos.

A les 13.30h, els que vulguen, podran participar a la carrera de galls. Per la vesprada, a les 18.30h començarà la cercavila humorística i a les 20.30h hi haurà una actuació del grup del cor Xinghai Conservatory of Music Victoria Girls (Xina). Per la nit, la vetllada estarà amenitzada per un grup musical.

El divendres 26, a les 8.00h del matí, començarà la “despertà” amb tronadors i xaranga seguida d’una cercavila. A la 13.00h començarà el concurs de paelles, de les quals, la Comissió facilitarà els ingredients per a la seua elaboració. Per la vesprada, a les 18.30h se celebrarà una missa en honor als difunts de la partida. I per la nit hi haurà una revetlla musical, amenitzada per una gran orquestra.

Finalment, els dies 27, 28 i 29 hi haurà vesprades populars de vaquetes i berenars a l’aire lliure, els assistents podran gaudir d’una vesprada entretinguda veient les corregudes.

El programa detallat de les festes de Sant Jaume i de la resta de festes d’estiu es pot trobar a Infobenissa en el Programa de Festes d’Estiu 2013 de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/