Inici » Notícies » Esports

Pepe Ribes intenta batre el rècord de l’Atlàntic Nord a bord del “Comanche”

28 de juliol de 2016 No hi ha comentaris
El Comanche

El Comanche

El súper maxi monobuc “Comanche” va salpar de Nova York divendres passat, 22 de juliol de 2016, després d’algunes setmana d’espera i tres eixides anul·lades fins que la finestra meteorològica va ser l’apropiada per a llançar-se per l’Atlàntic Nord a per un nou rècord entre els fars d’Ambroise (USA) i Lizard (UK), distants 2.958 milles. I com ha dit el seu armador, el nord-americà Jim Clark, és un vaixell concebut per a batre rècords, ja posseeix un de 24 hores sobre les aigües de l’Atlàntic Nord de 618 milles en 24 hores, establert en 2015 per aquest veler de 30,48 metres d’eslora, a una velocitat mitjana de 25,72 nusos.

A bord naveguen un total de 17 tripulants, entre ells els espanyols Pepe Ribes, proa, i Pablo Arrarte. El navegant és el nord-americà Stan Honey. I per a aquest rècord, els winchs i hidràulics seran manuals.

“Comanche” està complint els objectius després de navegar quasi la meitat del recorregut. A les 0725 UTC de hui dilluns, 25 de juliol de 2016, es trobava a l’est de la illa Terranova sobre el paral·lel 49° Nord, amb un avantatge de 418 milles respecte al registre del “Mari Cha IV”; la seua velocitat és 22 nusos, i els vents segueixen sent favorables.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 25 de juliol de 2016 al diari ABC

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/