Inici » Notícies » Esports

Lideratge molt treballat per al Telefónica a Malaca

29 de gener de 2012 No hi ha comentaris

El “Telefónica” defensa el seu liderat en l’estret de Malacca

Les últimes 24 hores han sigut molt intenses per a la flota de la Volvo Ocean Race i, especialment, per al “Telefónica”. Les diferents opcions tàctiques de llarg a llarg d’estret de Malacca han obligat a l’equip espanyol a defensar i atacar des de l’Est fins a l’Oest de l’estret per a mantenir el liderat de l’etapa davant el fort atac dels francesos del “Groupama” i els americans del “Puma”. Aquests tres vaixells han viscut una dura jornada que els ha portat a mantenir una intensa lluita pel cap de la regata amb tan sols dues milles de diferència després d’haver recorregut, des del reinicie de la tercera etapa a Male (Maldives), més d’1.300 milles.

Les pròximes hores es presenten incertes per a tots els equips i, al marge de l’adreça del vent i la seua intensitat, la flota ha de sortejar nombrosos paranys en l’aigua com a troncs o xarxes i tot açò sense tenir en compte la intensitat del tràfic marítim ja que, a mesura que s’aproximen a Singapur, s’eleva el nombre de mercants de gran tonatge que ha d’esquivar.

Tots els vaixells, excepte el xinès “Sanya”, naveguen pegats a la costa de Malàisia encapçalats pel “Telefónica” i amb el “Puma” i el “Groupama” al seu deixant, mentre que el “Camper with Team New Zealand” i l'”Abu Dhabi” descendeixen, també pegats a la costa, però a més de 20 milles de distància del trio de davant. I és que tal com recordava Fructuoso: “Ja us vaig dir que anava a ser una etapa molt ajustada…”.

Diego Fructuoso explicava en el seu primer reporte del dia que “estem navegant entre mercants i ruixats i tractant de defensar el liderat. Hem arribat a una transició, paraula que heu sentit més vegades. El vent va rolar molt a la dreta anit i nosaltres optem per trabujar. Els tres vaixells que ens segueixen van continuar una mica més, normalment perquè els arribaria més tard el moment de rolar. Ara mateix estem nosaltres primers i després vénen el ‘Groupama’ i el ‘Puma’ per darrere. En principi estan en una posició avantatjosa per a nosaltres ja que estan a popa i no gaire a sotavent. Si estigueren més a sotavent, la cosa canviaria. El ‘Camper with Team New Zealand’ ha optat per navegar molt més pegat a terra, així que és el vaixell més a sota i amb diferència. De fet, estem navegant amb vents molt diferents. Esperem que la nostra opció siga la bona. El problema ací no és només l’adreça de vent, sinó la intensitat”.

Màxima concentració per a defensar el liderat

Les condicions no estan sent senzilles a Malacca, tal com explicava Iker Martínez des de el “Telefónica”: “Se suposa que no va a haver-hi massa vent, així que la cosa es va a complicar, però bé, farem el que puguem”.

A bord, Iker Martínez i Andrew Cape –patró i navegant de el “Telefónica”- no cedeixen ni un segon i minut a minut revisar els informes meteorològics per a esprémer al màxim qualsevol situació que se’ls presente. “Hem dormit poc, Cape i Iker [els que menys. Han estat donant-li moltes voltes al capdavant per a veure quin era l’opció correcta. A més, amb tant mercant cal estar molt atent” afirmava Fructuoso.

Un dia més a Malacca

Per davant, poc menys de 200 milles per a eixir de l’estret de Malacca i començar a navegar cap a Sanya (Xina), punt final d’aquesta tercera etapa i a bord de el “Telefónica” la concentració és màxima: “Encara ens queda un dia més en aquest embolic. Pablo [Arrarte] em diu que el pitjor encara està per arribar, que el dia de matí va a ser molt complicat. Esperem que no siga dolent per a nosaltres” comentava el murcià Diego Fructuoso des del vaixell espanyol.

Una vegada fora del complicat estret de l’Índic, el “Telefónica” començarà una cenyida en la qual els espanyols seguiran defensant la seua posició amb ungles i dents: “Van a ser unes milles molt treballades ja que tenim una zona de seguretat per on no podem passar i també està la limitació de la terra, que està molt a prop. La zona en la qual hem de navegar té unes 15 milles d’ample, així que imagineu el que ens espera de maniobres”

 

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL TRAM 2 – ETAPA 3

Dia 8– 12:00 hora espanyola – 29 de gener de 2012

1º Team Telefónica (Iker Martínez), a 1.298,1 milles de l’arribada

4º Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +0,6 milles

2º Puma*Ocean Racing (Ken Read), +2,3 milles

3º Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +22,4 milles

5º Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +23,7 milles

6º Team Sanya (Mike *Sanderson), +125 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/