Inici » Notícies » Esports

L’Hugo Boss de Pepe Ribes i Breymaier guanya la New York to Barcelona Race (actualitzada)

16 de Juny de 2014 No hi ha comentaris
Pepe Ribes i Ryan Breinmayer celebren el seu triomf a la New York to Barcelona Race

Pepe Ribes i Ryan Breinmayer celebren el seu triomf a la New York to Barcelona Race

L’Hugo Boss de Ribes i Breymaier va guanyar a Barcelona

14 dies, 2 hores, 44 minuts i 30 segons és el registre que ha aconseguit l’IMOCA Open 60 (monocasc de 18, 30 metres d’eslora) britànic ‘Hugo Boss’, al comandament del navegant alacantí Pepe Ribes i el nord-americà Ryan Breymaier per a aconseguir la victòria a la New York to Barcelona Race – travessia transatlàntica entre les dues ciutats-després de creuar la meta a les 20:54:30 (hora espanyola) d’ahir diumenge, després d’una veritable batalla amb el ‘Neutrogena’ del barceloní Guillermo Altadill i el xilè José Muñoz, que ha sigut segon a només 10 milles (18 km) d’ell després d’un recorregut de 3.720 milles nàutiques (6.870 km) i després d’invertir 14 dies, 6 hores, 55 minuts i 17 segons, només quatre hores més que el guanyador.

L’Hugo Boss va mantindre el lideratge de la prova des del passat dia 12 després de la retirada del ‘Safran’ francès de Marc Guillemot i Morgan Lagravière, a causa d’una lesió del primer que li va produir la fractura de quatre costelles poc abans d’arribar a l’estret de Gibraltar.

Només el ‘Neutrogena’, que es va col·locar a només 1,5 milles (2,5 km) darrere d’ell abans-d’ahir al mar d’Alborán, l’ha inquietat en l’ascens fins a Barcelona. El ‘Neutrogena’ és l’ex Estrella Damm amb el qual Pepe Ribes, Alex Pella i Stan Schreyer van aconseguir el 20 d’abril de 2010 l’actual rècord de la prova.

Ahir per la vesprada, el xilè José Muñoz comentava des del ‘Neutrogena’ que “portem atacant l’Hugo Boss des de fa dos dies i no podem aconseguir-ho ja que són una mica més ràpids que nosaltres, però no ens rendim”. No li faltava raó perquè l’Hugo Boss, propietat del regatista anglès Alex Thomson, que havia de formar part de la tripulació juntament amb Ribes, però l’imminent naixement del seu segon fill va provocar que no navegara i el seu relleu va ser Breymaier.

És un IMOCA Open 60 de penúltima generació, botat el 2010 i optimitzat. És un disseny avançat del grup francès VPLP Verdier amb el qual Jean Pierre Dick, el seu anterior propietari, va guanyar l’última edició de la Barcelona World Race (2011-2012) juntament amb Loïck Peyron. La veritat és que l’última nit va ser realment dura per als dos rivals ja que el vent favorable que els vaixells tenien ahir per la vesprada (sud-est) va canviar totalment en contra (nord) gràcies a una borrasca que es desplaça cap al sud de la Mediterrània i que ha provocat tempestes i pluges torrencials.

A mig matí d’ahir, Pepe Ribes, patró de l’Hugo Boss, va informar que navegaven amb vent en contra de 20 nusos (38 km/h) quan van ser agranats per una ràfega de vent frontal de 45 nusos (90 km/h) que va llançar el seu vaixell cap a un costat. “Va ser la típica ràfega dura de la Mediterrània, inesperada i que va estar a punt de fer-nos sotsobrar. L’interior del vaixell va ser tot un embolic, així que vam haver de passar una mica de temps per a aconseguir posar-ho tot en ordre”.

La caiguda del vent a mitja vesprada va provocar que el ‘Neutrogena’, llançant un fort atac des de l’est protagonitzara una espectacular remuntada, recuperant quasi 30 milles (55 km) per a col·locar-se a només 9 milles (16 km), a tan sols una hora de diferència després de 14 dies, per babord de l’Hugo Boss encara que no el va poder atrapar. Després de creuar la línia de meta, Pepe Ribes ha explicat que: “Ha sigut una bona carrera, hem estat aprenent tot el temps ja que no estàvem molt preparats abans del començament i vam tindre un tall de xicotets problemes als quals fer front, però els vam superar cada dia i hem viscut molts moments memorables “.

Ha afegit que: “És ideal poder acabar a Barcelona, ??per poder dormir al meu propi llit aquesta nit. Realment m’he emocionat veient el meu fill, el meu menut Pepe, la meua dona Sandra i les nostres famílies al moll; és fantàstic perquè els vaig trobar molt a faltar “. “Mai hi va haver un moment d’avorriment, tot va ser molt intens pel que un se sent molt bé per haver guanyat. Fins a la Mediterrània els tres primers vaixells estavent increïblement a prop “.

El ‘GAES’ d’Anna Corbella i Gerard Marín, tercer en la prova, navega ara (10.00 hora espanyola) a unes 35 milles (68 km) de la meta i la seua arribada a Barcelona està prevista per a hui dilluns per la vesprada.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 16 de juny de 2014 al Diario AS

Nota d’Infobenissa: L’equip d’Infobenissa desplaçat a Barcelona va poder recollir les declaracions de Pepe Ribes: “Quan estic a la mar, sempre trobe a faltar al xicon, Pepe, i a Sandra. La família és sempre a qui trobes en falta”. També va dir que: “tot i ser una prova molt exigent i complicada, no va haver cap moment especialment difícil”. Ryan Breymaier, per la seua part, va ser preguntat sobre en quin moment es van veure guanyador i aquest va dir que fins minuts abans d’arribar a la meta no estaven segurs de la victòria. A l’arribada també van estar presents els pares de Pepe Ribes.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/