Inici » Notícies » Esports

Hora de les calmes equatorials per al Telefònica

22 de Desembre de 2011 No hi ha comentaris
El Telefónica

El Telefónica

El “Telefónica” s’enfronta a una decisió que marcarà la resta d’etapa: com sortejar la zona de calmes equatorials.

Amb rumb Nord, la zona de calmes equatorials comença a fer acte de presència quan es compleix l’onzena jornada de competició. A partir d’ara, s’obri un nou ventall de possibilitats i el “Telefónica” d’Iker Martínez haurà de prendre la decisió de triar per on creua les calmes abans d’arribar a la seua destinació. Tot sembla indicar que qui isca de les calmes abans, tindrà tot del seu costat per a creuar en primera posició la primera meta d’aquesta etapa.

Per a Iker Martínez s’aproximen dies complicats ja que “el vent serà molt inestable i cal passar la zona de les calmes equatorials que, en aquest cas, estan molt més al Sud que l’equador, però vénen donades pel canvi d’hemisferi. Cal passar aquesta zona complicada, aquesta transició, i ara cal veure per on la passem”.

Diego Fructuoso també feia referència al proper pas de les calmes ja que si alguna cosa se sap amb certesa a bord del vaixell espanyol és que les calmes poden fer que la situació canvie radicalment d’un moment a un altre: “El ‘Groupama’ s’ha destacat una mica. Sembla que l’opció que va escollir en el seu moment d’anar més al Sud li ha portat beneficis. Però encara queda el pas de les calmes, així que no poden relaxar-se. Nosaltres seguim en la nostra batalla amb els americans del ‘Puma’ i amb el ‘Team New Zealand’. Ara mateix anem tercers, però prou a prop del ‘Puma’. Esperem donar-li caça!”.

I és que la nit ha sigut productiva per al “Telefónica”, que segueix distanciant-se del “Camper” i, segons l’informe de les 11.00 hora espanyola, ja es troben a 30 milles dels kiwis. Mentrestant, la batalla amb el “Puma” segueix un dia més i les opcions de donar-li caça augmenten per moments.

Poc vent, massa calor

Afortunadament, les dures condicions viscudes estan deixant pas a dies de sol i vent, però la Volvo Ocean Race és una regata d’extrems i la tripulació liderada per Iker Martínez és conscient que, en breu, la calor serà sufocant.

“La temperatura està pujant molt ràpid. Espere que no vaja a més! Ja anem tots amb sabatilles (adéu a les botes) i dins del vaixell tan lleugers com podem. El sac per a dormir ja no cal. Jo preferisc la calor al fred, però comença a ser prou dur” explicava Fructuoso que ja no és un novençà en aquestes coses de l’equador.

Però a bord del “Telefónica” l’ànim segueix sent bó, tal com explicava Iker Martínez: “Estic content. Va tot bé. El vaixell va realment bé i la gent funciona molt bé al vaixell. Estem tots contents. Ara cal saber on anar i intentar fer-ho millor que els de l’altre vaixell. És qüestió d’encertar i anar on cal anar”.

Feliç aniversari, Ñeti!

Hui ha sigut un dia especial al “Telefónica” ja que Antonio Cuervas-Mons Ruiloba “Ñeti” ha estat d’aniversari pel que, com no podia ser d’una altra manera, a bord del vaixell espanyol hi va haver celebració. En aquesta ocasió molts riures i, sobretot, molt regals: “Li hem gastat alguna broma, ja que és el dia 22, el dia de la loteria a Espanya, així que li hem dit que vaja quin gordo li va caure a sa mare… Li han portat un tall de regals, entre els quals es trobaven un pastisset i uns bombons. Estaven boníssims! (Gràcies María!)” explicava un emocionat Diego Fructuoso.

A punt d’entrar en la zona furtiva

És qüestió d’hores que la flota de la Volvo Ocean Race entre de ple en el que l’organització ha anomenat com a “zona furtiva”; un àrea on la pirateria és habitual, per la qual cosa s’han imposat totes les mesures de precaució possibles. Així doncs, una vegada els vaixell entren en aquesta zona l’organització deixarà de facilitar dades essencials per així mantindre, per damunt de tot, la seguretat dels vaixells i tripulants.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 2
CIUTAT DEL CAP (SUD-ÀFRICA) – ABU DABI (UNIÓ DELS EMIRATS ÀRABS): 5.430 milles
Dia 11 – 11.00 hora espanyola – 22 de desembre de 2011

1r Groupama Sailing Team (Franck Cammas)
2n Puma Ocean Racing (Ken Read), +82,3 milles
3r Team Telefónica (Iker Martínez), +100,4 milles
4t Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +131,2 milles
5é Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +235,4 milles
Team Sanya (Mike Sanderson), regata suspesa

CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012

1r Team Telefónica (Iker Martínez), 37 punts
2n Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 34 punts
3r Groupama Sailing Team (Franck Cammas), 24 punts
4t Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 9 punts
5é Puma powered by Berg (Ken Read), 9 punts
6é Team Sanya (Mike Sanderson), 4 punts

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/