Inici » Notícies » Esports

El Telefónica trenca els timons i va amb velocitat reduïda rumb a Lorient

15 de Juny de 2012 No hi ha comentaris
El Telefónica

El Telefónica

A les 20.00 hores d’ahir dijous, dia 14 de juny, i després d’haver aconseguit solucionar el trencament del seu timó d’estribord, el “Telefónica” recuperava el lideratge de la vuitena etapa de la Volvo Ocean Race. Però la decisió més difícil estava encara pendent: l’última trabujada cap a França: “Aquells que trabujaren aviat, tindrien el role al morro en el futur i pagarien car el fet d’haver de trabujar més tard. Aquells que ho feren tard podrien haver de navegar amb vent molt fort i fent moltes milles extres”, escrivia aquesta matinada el patró Iker Martínez.

Aproximadament una hora després, el “Telefónica” era el primer vaixell en trabujar seguit de “Groupama”. Al capdavant de la flota i a menys de 300 milles de Lorient, l’embarcació espanyola patia un dany al timó de babord i un trencament en el timó de respecte, a estribord, per la qual cosa s’ha vist obligat a dirigir-se a la ciutat francesa a velocitat reduïda.

“Naveguem sense problemes rumb a Lorient, a uns 12 nusos de velocitat. La situació a bord és normal però hem de tindre molta cura ja que només tenim un timó i està danyat. Afortunadament el timó que podem utilitzar és el de babord, el que ens fa falta per poder navegar cap a Lorient amurats a estribord”, eren les primeres paraules d’Iker Martínez després de l’incident.

El dany al timó de babord i el trencament del d’estribord s’ha produït en la baixada d’una ona, “el més estrany és que en eixe moment navegàvem amb un aparell molt segur”, descriu Martínez. “Hi havia de 30 a 40 nusos de vent i havíem decidit passar la nit amb un floc xicotet a la proa i la major a dalt, una cosa no especialment ràpida però molt segura amb condicions dures. Sense un timó, baixar la major ha sigut una aventura i en el procés els sabres d’aquesta s’han trencat… Més complicacions…”

Objectiu: arribar a terra sense cap risc

Passada la una de la matinada, la tripulació espanyola aconseguia controlar la situació. El seu patró feia saber més tard que a bord tots es troben en perfecte estat físic encara que reconeixia que “l’ànim és l’esperat en aquestes circumstàncies. Acabem de perdre totes les nostres oportunitats de guanyar la volta al món. Més de dos anys de treball s’han esfumat en pocs minuts. Em conforme amb arribar bé sense més complicacions”.

El patró basc tenia a continuació unes paraules dirigides al Director del Team Telefónica i als seus patrocinadors: “M’ix del cor demanar disculpes als nostres patrocinadors i més concretament a Pedro Campos, que ha sigut capaç d’arriscar moltíssim per poder donar-nos els recursos i el temps necessari per poder córrer aquesta regata. Crec que només em tranquil·litza una mica saber que he donat el meu cent per cent durant aquests dos anys”.

Iker Martínez assenyalava, a més, que és “la primera vegada que em passa alguna cosa així i crec que serà difícil d’assimilar, però d’això m’hauré de preocupar una vegada haguem arribat tots a terra i estiguem sense cap risc. Poc més puc dir ara per ara. Un dia trist hui per al ‘Telefónica’, i demà, el meu aniversari. Què oportú, em demane de regal que estiguem a terra tots bé”.

En l’informe de posicions de les tres de la matinada a Espanya el “Telefónica” navega a la cinquena plaça a una velocitat d’11,3 nusos i a 257 milles de Lorient.

Font de la notícia:

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/