Inici » Notícies » Esports

El Telefónica guanya distància cap a l’oest en la seua aproximació a Nova Caledònia

5 de març de 2012 No hi ha comentaris
El Telefónica

El Telefónica

L’aproximació a Nova Caledònia promet donar molt de joc a la flota i és que en les últimes 24 hores el “Telefónica” -i la resta de la flota- ha començat a apuntar cap a l’oest en la seua ruta sud. Tot sembla indicar que l’equip espanyol superarà aquest nou punt d’inflexió el més allunyat possible de terra ferma ja que en aquesta ocasió la meteorologia suposa tot un perill, per la qual cosa el “Groupama”, que fins ara havia defensat l’opció contrària, no ha tingut més remei que apuntar cap a l’Oest amb la conseqüent pèrdua de milles.

A menys de 1.500 milles per a Auckland (Nova Zelanda), el “Telefónica” segueix mantenint la tercera posició després d’una nit en què la velocitat mitjana del vaixell espanyol ha estat de quasi 12 nusos de velocitat, la qual cosa li ha permès recórrer 289 milles en 24 hores, exactament la mateixa distància que el “Groupama”, líder provisional. I és que els últims informes confirmen com els francesos han començat a perdre milles pel que fa a la resta de la flota. Si ahir el “Telefónica” es col·locava a 142 milles dels líders, hui està a només 106 milles de la seua popa o el que és el mateix: el vaixell liderat per Iker Martínez ha retallat 35,6 milles en 24 hores al de Franck Cammas.

“Ha sigut un bon dia, amb poc de vent i baixant. Hem començat bé i després, per la vesprada, hem hagut de canviar al codi zero i ara anem patint una miqueta més, amb cinc nusos i mig o sis, però jo crec que els de sobrevent han patit una mica més que nosaltres i, en general, hem anat bé” explicava Xabi Fernández des del vaixell.

Nova Caledònia, un embut que reagruparà la flota

La clau ara sembla estar a la illa de Nova Caledònia ja que és allí on s’espera que la flota torne a reagrupar-se de manera que “si poguérem estar davant seria molt important de cara a la classificació final de l’etapa” recalcava Fructuoso.

Xabi Fernández era molt més gràfic en explicar com desenvoluparan les properes hores: “Hem de passar Nova Caledònia per sotavent i és un embut en el qual la flota s’ajuntarà, per això estan caient tant el “Groupama” i el “Puma”. Va a ser complicat perquè es comprimirà tot i esperem que no hi haja problemes i que realment ens puguem ajuntar, sobretot al ‘Puma”.

Notícies des de terra

A bord del “Telefónica”, la tripulació espanyola sembla tindre un respir ja que el ritme s’ha fet més suportable en les últimes hores i “ara mateix per fi ha baixat el vent, hi ha molta poca aigua en coberta i fa molta calor. El que estem és xopats de suor i tots amb grans, però no ens podem queixar. Cada vegada queda menys i sembla que en la regata estem millorant” comentava Pablo Arrarte.

Tal com comentava el càntabre, la calor segueix sent insuportable i les seues conseqüències són realment incòmodes, però afortunadament “encara que segueix fent molta calor a bord, és una mica menys que els dies anteriors i s’agraeix. Ens anem mirant uns als altres per veure l’evolució dels granets: de moment tots bé” explicava Fructuoso.

Però aquesta no està resultant una etapa senzilla. “No sé quants dies portem ací” comentava el càntabre i, com era d’esperar, la tripulació comença a trobar a faltar una bona dutxa o un plat sobre la taula: “Tinc ganes d’arribar a Nova Zelanda per veure què passarà, perquè està sent dura aquesta etapa, i sobretot pegar-me una dutxa perquè la veritat és que tenim prou fàstic de la calor, de la suor i dels grans, així que això em ve molt de gust molt i, per descomptat, un tros de carn no faltarà” comentava Arrarte mentre Fructuoso semblava conformar-se amb un simple dolç: “Una pena no tindre més aniversaris a bord que celebrar per poder menjar més llepolies com les que va preparar Sarah: gràcies!”

Però sense cap dubte, és Joca Signorini qui més ganes té d’arribar a terra ferma, especialment després que arribara un nou correu electrònic amb una gran sorpresa per al brasiler. “Ens han arribat a bord unes fotos de la filla de Joca i és molt bonica. Al nou papà li cau la bava. Estem desitjant poder veure-la en alguna parada” comentava el de Cartagena.

 

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 4
SANYA (XINA) – AUCKLAND (NOVA ZELANDA): 5.220 milles
Dia 15 – 11.00 hora espanyola – 5 de març de 2012

1r – Groupama Sailing Team (Franck Cammas), 1.400.9 milles de l’arribada
2n – Puma Ocean Racing (Ken Read), +53,9 milles
3r – Team Telefónica (Iker Martínez), +106,5 milles
4t – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +141,4 milles
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +147 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), +231,9 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/