Inici » Notícies » Esports

El “Telefónica” contraataca des del Nord

25 de gener de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

Sembla que les coses agafen el seu ritme a bord del “Telefónica”, Quart dia de competició per a l’equip espanyol i bones notícies amb cada informe de posicions. En les últimes hores, l’ESP-1 no ha deixat d’apropar-se pacientment als seus rivals més immediats. El líder, “Puma”, ha passat d’estar a 17 milles a sis ara, i el segon, el vaixell kiwi, ha vist reduït el seu avantatge de 14 a poc més de tres milles. Sens dubte, l’emoció està servida.

Amb 270 milles recorregudes en les últimes 24 hores i una velocitat actual d’11,3 nusos –els millors registres de la flota-, el vaixell patronejat per Iker Martínez puja fins la quarta plaça i afronta el seu assalt al pas de Pulau We (punta Nord de Sumatra) atacant-lo més al Nord que els altres, convertint-se en el vaixell que està més a sobrevent de la flota i amb una distància lateral d’unes 12 milles sobre la resta.

Sembla clar que la tripulació espanyola podria haver començat a recollir fruits de les seues últimes decisions. A més, la posició actual del vaixell espanyol pel que fa a la flota i al pròxim punt de pas, Pulua We, és òptima. Ja ho reconeixia el patró del “Groupama”, Franck Cammas, aquest matí: “El‘Telefónica està molt, molt ben posicionat”.

Durant la passada matinada, els neozelandesos, segons i navegant en el mateix deixant que el “Telefónica” encara que unes sis milles més endavant, decidien apropar-se més al capdavanter, el nord-americà “Puma” i al tercer provisional en l’etapa “Groupama”, mentre que el “Telefónica” optava per mantindre la seua posició i aguantar en el Nord.

Aquests moviments han provocat que els d’Iker Martínez, a unes 440 milles de Pulau We, s’hagen quedat navegant més en solitari mentre la resta de la flota navega més propera entre ella. En un escàs marge lateral d’unes quatre milles estan “Puma”, “Groupama” i “Camper with Emirates Team New Zealand”, mentre que més al sud es mantenen “Abu Dhabi” i “Sanya”.

“Vam escollir l’opció Nord perquè crèiem que funcionaria. Va tindre els seus danys inicials però dos dies després estem començant a cobrar dividends. Ja veurem com es desenvolupa tot”, comentava el navegant Andrew Cape en una transmissió realitzada amb el vaixell patronejat per Iker Martínez.

No obstant això, “Capey” adverteix que les properes hores seran important de cara a veure més clarament els resultats de totes les tàctiques, especialment a causa de les condicions de vent lleuger que s’esperen: “En les properes 24 hores tindrem vent lleuger, així que quan els altres vaixells viren i hagen de pujar cap a la punta Nord de Sumatra, ací és on esperem guanyar més. Una milla o dues cada informe seria fantàstic”. En les últimes tres hores, entre les 11.00 i les 14.00 hora espanyola, han sigut quatre les milles que el “Telefónica” ha retallat al “Puma”, líder provisional d’aquestes més de 3.000 milles de tram cap a Sanya (Xina).

“En l’informe anterior (el de les 11.00 hora espanyola) van ser set milles en les últimes 24 hores, que no crec que vaja a passar sempre, tenim encara una zona molt complicada per davant amb molta acció de núvols i ruixats així que serà interessant, segur, seguir atents al que succeisca”, afegia Cape.

“El vent canviarà molt mentre estiguem ací”, recorda Cape. “Encara que siga una zona complicada, seguirem observant on està el vent i a on anar. Però hi ha altres obstacles que seran crítics com els vaixells de pescadors o bancs de llot… no és un lloc molt agradable per navegar així que has d’estar en continua alerta”.

“La punta de Sumatra serà molt interessant. Un tall de coses poden succeir ahí. Només he navegat així una vegada i tot el que sé és que és una situació caòtica i has d’afrontar-la i viure-la una vegada estigues ahí”, concloïa el navegant de l’ESP-1.

Calor vs folres polars

I mentre, la calor continua sent la protagonista de la vida a bord. “Calor, molta calor. És com millor podria definir el meu estat ara. Així de simple”, deia hui McDonald. I amb una temperatura de l’aigua d’uns 29ºC!

No obstant això, sembla que Diego Fructuoso, debutant de la Volta al Món, no ha sigut molt àvid per afrontar aquesta etapa pel que fa a roba i temperatura… “Com sabeu, cadascú pot portar a bord una xicoteta borsa personal amb una mica de roba per canviar-nos: pantalons, samarreta, calçotets… Si veus que fora et pots mullar, doncs et poses el vestit de navegar damunt i, si no, eixes amb el que portes. Ara mateix quasi tots anem amb samarreta i pantalons finets”, descrivia el murcià.

“Doncs resulta que samarretes fines només en tinc una! Tinc un parell de folres polars i pantalons amb folre també, que no crec que els vaja a usar, així que em tocarà netejar la samarreta amb el sabó del menjar”, reconeixia abans de concloure amb el seu bon humor: “He de parlar amb [Andrew] Cape abans de començar l’etapa perquè em diga què agafar…”

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL TRAM 2 – ETAPA 3
Dia 4 – 14.00 hora espanyola – 25 de gener de 2012

1r – Puma Ocean Racing (Ken Read), a 2.136,8 milles de l’arribada milles
2n – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +2,8 milles
3r – Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +5,4 milles
4t – Team Telefónica (Iker Martínez), +6,1 milles
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +20,6 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), +26,6 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/