Inici » Notícies » Esports

El “Telefónica” busca la tempesta “Alberto” pel nord

21 de Maig de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

Les primeres hores rumb a Lisboa (Portugal) estan sent tota una rebolica per a la flota, amb continus canvis en la classificació. El que resulta clar és que el nord sembla ser una aposta segura ja que l’escamot al complet s’ha decidit per aquesta ruta. El “Telefónica” es manté en el grup de cap de la flota a només 3, 7 milles dels francesos i a 0, 4 dels nord-americans i tot això amb la tempesta tropical “Alberto” -una baixa pressió que es mou rumb nord-est i que, per tant, podria propulsar a la flota rumb a la destinació- acompanyant-los en els primers compassos de la setena etapa.

A punt de complir-se les primeres 24 hores de regata el “Telefónica” d’Iker Martínez ja s’ha fet valdre coquetejant amb la primera posició que s’ha anat alternant amb el vaixell de Franck Cammas. Ara bé, com és habitual, el camí més curt és el més ràpid pel que el vaixell més a l’est de la flota serà sempre el més proper al punt de destinació. Aquesta serà la clau per als dies vinents: quan cal allunyar-se de la costa nord-americana per a apuntar a l’est i començar, realment, a creuar el temut Atlàntic nord.

Afortunadament, i després d’unes milles inicials marcades per la falta de vent, a partir de les 22.20 hora espanyola el “Telefónica” començava a fer bons registres de velocitat i es col·locava com el més ràpid amb una mitjana de 14,3 nusos de velocitat. Des d’aquest moment, el vaixell espanyol ha anat a més i ara, a les 12.00 a Espanya els d’Iker Martínez naveguen a 18 nusos de velocitat gràcies a vents durs d’entre 18 i 29 nusos de l’oest.

Diego Fructuoso així ho explicava en el seu informe diari: “Hem navegat unes 12 hores amb poc de vent, però ara en tenim prou. Durant tot el dia es quedarà així i ens rolarà a la popa. Estem tots els vaixells molt junts, una cosa normal ja que acabem de començar l’etapa. Calculem uns 11 dies de regata, la qual cosa convertiria aquesta etapa en la més curta de totes les que portem fetes. Seran uns dies en els quals tindrem tot tipus de condicions: des de poc de vent fins a molt i, sobretot, notarem la diferència de temperatura ja que eixim d’un lloc molt calorós com Miami, però hem de pujar prou i baixaran les temperatures fins a uns sis o set graus”.

Orlando a l’esquerra, Lanzarote a la dreta

A escasses 50 milles de costa i a l’altura d’Orlando (EUA), l’últim informe de posicions confirma que el “Telefónica” navega en la latitud 29º nord, la mateixa en la qual se situa l’illa canària de Lanzarote, una de les bases d’entrenaments del vaixell espanyol durant l’estiu de 2011, abans d’iniciar la volta al món a vela, juntament amb la de Sanxenxo.

A bord del vaixell espanyol, i segons Fructuoso, “l’ambient és molt bo, cosa no gaire fàcil després dels últims resultats. Anem a donar-ho tot en aquesta etapa, volem arribar els primers a Lisboa i demostrar que no se’ns ha oblidat guanyar”.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 7
MIAMI (EUA) – LISBOA (PORTUGAL): 3.590 milles
Dia 1 – 12.00 hora espanyola – 21 de maig de 2012

1r – Groupama sailing team (Franck Cammas), a 3.437,6,2 milles de l’arribada
2n – Puma Ocean Racing (Ken Read), +3,3 milles
3r – Team Telefónica (Iker Martínez), +3,7 milles
4t – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +15 milles
5é – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +6,1 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), +15,4 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/