Inici » Notícies » Esports

Benissa rep la bandera dels “Tradijocs 2018”

17 d'abril de 2018 No hi ha comentaris
Recepció de la bandera dels tradijocs

Recepció de la bandera dels tradijocs

Com ja és habitual, divendres passat 13 d’abril Benissa va celebrar el tradicional acte de recepció de la bandera dels “Tradijocs”. Aquest acte simbòlic és el tret d’eixida anunciador en cadascuna de les poblacions de la pròxima celebració d’aquesta activitat.

Els “Tradijocs” van dirigits a alumnes d’entre 9 i 12 anys i pretén recuperar l’espai que en el seu moment van ocupar els jocs tradicionals valencians. L’acte a Benissa va estar dirigit a l’alumnat de les escoles esportives municipals que tenen previst participar en aquesta edició, que tindrà lloc a Ondara el diumenge 6 de maig.

L’acte de recepció, celebrat al Palau Sant Pere de Benissa, va comptar amb la lectura d’un manifest, per part dels xiquets Pablo Giner i Ainhoa Ortolà, manifest que recopila les característiques i l’essència d’aquesta consolidada activitat esportiva dels jocs tradicionals.

Una vegada finalitzat la lectura, els xiquets i xiquetes, en companyia del regidor d’Esports Xavi Tro, van poder fer-se diverses fotografies, recordatoris de l’esdeveniment, algunes mitjançant el vol d’un dron, activitat nova que va cridar poderosament l’atenció als xics i xiques assistents. La recepció de la bandera dels Tradijocs va comptar també amb la presència dels monitors Rafa Termis, Pau Estalrich, Ana Rivera i Rubén Chesa.

Cal assenyalar que per a aquesta edició, de caràcter bianual, s’espera que al voltant de 500 xiquets i xiquetes de tota la Marina Alta jugaran i participaran en els següents jocs: trompa, boletes, cementeri, pispes, set i mitjà, sambori, el mocador, la ratlleta i la corda. També es jugarà a pilota valenciana en la modalitat de raspall.

La bandera seguirà el seu recorregut fins a Senija, la següent població.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/