Inici » Notícies » Esports

60 dies de lluita a la Barcelona World Race

1 de març de 2011 No hi ha comentaris
Alex Pella a la canya de l’Estrella Damm

Alex Pella a la canya de l’Estrella Damm

Quan es compleixen 60 dies de l’eixida de la Barcelona World Race, la competició continua oferint espectacle al màxim nivell. Els patrons, tot i el desgast i el cansament, segueixen esprement al màxim la velocitat dels IMOCA Open 60. Entre ells, Alex Pella i Pepe Ribes a bord de l’Estrella Damm, que no estalvien esforços per marcar un ritme de líder després de superar la tempesta de l’ex-cicló Atu, que els va castigar físicament amb sengles lesions en el tors. El vaixell català ha aconseguit amitjanar gairebé 18 nusos de velocitat en les últimes 24 hores, una mitjana lleugerament superior a la del líder, Virbac Paprec 3.

Els patrons es concentren en la velocitat d’un Estrella Damm que està rendint al màxim, encara que admeten patir dolor pels cops de fa uns dies: “Em costa donar-li al winche, al grinder, i fins i tot moure’m pel vaixell”, recordava Ribes a la videoconferència. “Alex també està bastant adolorit i ens costa bastant reaccionar als canvis”, admetia.

L’esperit de lluita dels patrons de l’Estrella Damm és encara més impactant tenint en compte les condicions en què s’han de recuperar: “El vaixell no para d’accelerar, frenar, donar salts … i és bastant difícil no estar agafant-te a coses i fer força tota l’estona. A veure quan inventen la pastilla que en un moment t’ho trau tot “, feia broma Ribes.

“Simplement vestir-se i desvestir-se quan et fan mal les costelles costa més: posar-te dos jerseis, el vestit sec, les botes … Ja des que et lleves de la llitera tot costa una mica més i acabes molt cansat”, explicava el navegant de Benissa (Alacant ).

Tot i això, els patrons de l’Estrella Damm no estan estalviant en el seu esforç per a aconseguir ràpidament objectiu rere objectiu, i anar esgarrapant milles als seus rivals a falta de gairebé mitja volta al món per completar: “Hui hem passat la porta de gel oest . Estem navegant de popa amb tota la major, l’A5 (espinàquer) i trinqueta. Hem tingut vent d’entre 25 i 30 nusos tot el dia i ara està calmant perquè ens passarà un front que s’està desfent. Esperem que canvie en les pròximes hores i el pròxim vent del sud d’uns 30 nusos ens portarà a la següent porta. Així que segurament en les pròximes sis a huit hores haurem trabujat, arriat l’spi i anirem de través cap a la porta bastant ràpid. Estem ben posicionats comparats amb el Groupe Bel, que és el nostre vaixell de referència ara, i la finalitat és intentar retallar-los milles a ells, ja que els altres estan en una altra situació meteorològica “, concloïa Ribes.

Classificació provisional Barcelona World Race, 1 març 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 79,8 milles del líder
3. Renault Z.E., a 1.450,5 milles del líder
4. Neutrogena, a 1.469,1 milles del líder
5. Mirabaud, a 1.616,0 milles del líder
6. Groupe Bel, a 1.903,0 milles del líder
7. Estrella Damm, a 1.966,4 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/