Inici » Notícies » Economia

La trama de blanqueig de diners de Mallorca pot tindre connexions a Benissa

12 de març de 2005 No hi ha comentaris

La Fiscalia Anticorrupció investiga la implicació d’un bufet d’advocats amb ramificacions en la Costa del Sol i la Costa Blanca amb el blanqueig de diners. La policia ha arrestat a més de 40 persones relacionades amb aquesta trama en Marbella, entre ells tres notaris i cinc advocats pertanyents a un conegut grup jurídic.

Segons els investigadors el diners blanquejats, uns 250 milions d’euros, procedeix de l’activitat de delinqüents organitzats, tant nacionals com estrangers, que presumptament utilitzaven els serveis del bufet.

Les investigacions s’han ampliat a altres llocs de l’estat com Cadis i Almeria, però també a Alacant, on el bufet d’advocats sospitós té dos despatxos. Un d’ells ofereix els seus serveis a Benissa i el segon a La Zenia, en la costa d’Oriola.

La policia no ha volgut pronunciar-se sobre la relació de les oficines d’Alacant amb el blanqueig de diners, encara que està estudiant els secrets dels dos bufets alacantins.

Els dos despatxos de la zona de la Fustera de Benissa i La Zenia estan dirigits principalment als residents estrangers per a intervenir i assessorar en la compravenda d’habitatges en aquestes zones d’Alacant. Un conegut periòdic va contactar amb les oficines del grup a Benissa, però ningú va voler fer declaracions sobre la investigació que porta a terme la policia i sobre la seua relació amb els companys de Màlaga.

Tant els despatxos marbellencs com els alacantins estan situats en zones d’expansió i creixement urbanístic, on els ciutadans estrangers abunden entre els seus clients.

Entre els empleats del bufet detinguts a Marbella hi ha assessores fiscals, traductores, advocades i fins a una netejadora. Un dels notaris capturats acompanyava la seua esposa a un hospital per una operació i el jutge va permetre que es quedés en companyia de dos policies. La policia s’ha confiscat de droga, 20 cotxes, dos d’ells de col·leccionista, ordinadors i abundants documents.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/