Inici » Notícies » Economia

El fiscal demana 13 anys de presó per al fill del recaptador que va defraudar més d’1 milió d’euros

18 de novembre de 2006 No hi ha comentaris

Gir de 180 graus. El fiscal de l’Audiència provincial d’Alacant ha sol·licitat al jutjat d’instrucció número 1 de Dénia l’obertura de judici oral en relació amb el cas del recaptador de Benissa. En aquest sentit, l’escrit que presenta la fiscalia demana per al fill del funcionari una pena de 13 anys de presó per la possible comissió de tres delictes. A saber: un delicte continuat de malversació de cabals públics, un altre d’apropiació indeguda i, finalment, un d’usurpació de funcions públiques.

En aquest sentit, el fiscal considera provat que F. J. Jiménez Noguera, fill de Luis Jiménez (ja mort), “actuant de previ i comú acord amb son pare va procedir a l’obertura de comptes bancaris al seu nom en què va rebre traspassades per son pare les següents quantitats de diners procedents dels comptes bancaris que va cancel·lar son pare en aquesta mateixa data” especificant que “quantitats de diners que eren les que els veïns havien ingressat en concepte de diferents contribucions municipals”.

Una quantitat que al principi va ser de més d’1 milió d’euros encara que finalment es va quedar en 855.000 euros després de la valoració del Tribunal de Comptes. Aquests diners procedien de rebuts d’aigua, obres o multes i va ser defraudat pel recaptador a principis dels anys noranta.

Segons el relat de la fiscalia, quan el recaptador va cancel·lar, el 19 d’octubre de 1993, els comptes bancaris propis en què ingressava els diners procedents de les contribucions “es va procedir a l’obertura de nous comptes en la mateixa entitat però a nom del seu fill i acusat amb traspàs de saldo”.

La petició del fiscal xoca de front amb la decisió de l’equip de govern del PP de l’Ajuntament de Benissa que al mes d’octubre de l’any passat va aprovar, amb els vots en contra de l’oposició, tancar el cas amb el cobrament de només 240.000 euros, és a dir, el 30% dels diners defraudats. A més, el consistori va renunciar al recurs presentat davant el Tribunal Suprem contra una sentència desfavorable.

Des de l’oposició a més de votar en contra van criticar amb duresa el pacte a què va arribar el batle, Juan Bautista Roselló, amb la família -entre els quals es trobava el fill- ja que per al PSOE els regidors populars que van recolzar la mesura podien fins i tot incórrer en responsabilitat patrimonial perquè “no és legal que un ajuntament negocie un deute que se li deu”.

Mentrestant, el portaveu de Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc, Isidor Mollà, va vincular l’acord amb que “són tots del PP”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/