Inici » Notícies » Economia

Benissa tanca el pressupost del passat exercici amb un dèficit de 403.000 euros

3 d'abril de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 3 d’abril de 2009:

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va retre compte, en l’últim ple de la liquidació del pressupost de 2008, que es va tancar amb un dèficit d’uns 403.000 euros.

Una xifra que segons el seu parer és positiva a pesar que la dada numèrica siga negativa, ja que segons Roselló representa tan sols una desviació d’un 2% dels diners municipals destinats a ingressos.

Durant la seua intervenció Roselló va assegurar que l’Ajuntament de Benissa es troba en una situació financera positiva gràcies a l’esforç econòmic realitzat durant els últims anys.

Segons el batle el dèficit dels comptes del passat exercici és menor al de la liquidació de 2007, la qual cosa implica que l’Ajuntament ha aconseguit ajustar encara més l’equilibri entre despeses i ingressos.

El batle també va comentar que s’ha reduït el nivell d’endeutament de les arques municipals, xifrat en un 23%, quan, va explicar Roselló, el límit legal és d’un 110%, fins i tot va assegurar el batle, “existeixen ajuntaments que superen aquest percentatge”. Tot i així l’informe de l’interventor planteja la necessitat de realitzar un Pla de Reequilibri financer, document que, segons va avançar Roselló, pot no ser necessari ja que com a conseqüència de la crisi que també pateixen les administracions locals, el Consell de Ministres es planteja augmentar el ràtio de desfasament dels pressupostos municipals, acceptant un major percentatge de desviació.

Per a Roselló el resultat de la liquidació del pressupost de 2008 demostra que si a l’exercici anterior Benissa va aconseguir cobrir amb una diferència mínima, de 400.000 euros, el pressupost, en el 2009 s’absorbirà el desfasament pressupostari de 2008.

No obstant això, des de les files de l’oposició, concretament el regidor del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va recordar que Benissa ve tancant la liquidació pressupostària amb dèficit.

El romanent negatiu, és segons Mollà, de 1.118.000 euros, per això va demanar a l’executiu “serietat i major rigor pressupostari”, ja que segons va recordar són molts els projectes que es pressuposten i no s’executen.

Durant la sessió va prendre possessió del seu càrrec com a regidora, la número 4 del CIBE-Bloc, Lisa Svoboda, que substituirà Jaume Ortolà, que va renunciar a la seua acta al febrer per motius personals.

La nova regidora del CIBE afronta les noves responsabilitats amb la intenció de convertir-se en la representant de molts estrangers, que com ella resideixen a Benissa, per a convertir-se en enllaç entre aquestes persones i l’Ajuntament. De fet, Svoboda domina sis idiomes, entre ells l’Anglés, l’Espanyol, l’Alemany, el Suec i el Francés.

Svoboda és la dona del conegut Charles Svoboda vicepresident de l’Associació Abusos Urbanístics No que en els últims anys ha mantingut diversos enfrontament amb l’executiu de Roselló.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/