Inici » Notícies » Economia

Benissa apuja el sou a 3 regidors del PP mentre l’oposició denuncia la manca d’inversions

22 de desembre de 2005 No hi ha comentaris

El PP de Benissa va aprovar el dimarts en solitari i amb l’abstenció del PSI el pressupost municipal per a 2006, que ascendeix a més de 23 milions d’euros. CIBE-Bloc i PSOE van votar en contra després de denunciar que es tracta d’un pressupost “irreal” ja que “s’han inflat les previsions d’ingressos”. El CIBE va afirmar que el dèficit del consistori supera ja els 1.500 milions de les antigues pessetes per “engreixar-se el capítol de despeses cada any”.

No obstant això, un dels acords més criticat des de l’oposició va ser l’augment dels sous de tres regidors del PP. La regidora de Cultura, Maria Llopis, passarà de cobrar 24.000 euros a l’any a 30.000, és a dir, 6.000 euros més. Mentre que altres dos regidors, Raquel Soliveres i Alexander Theobald, passen a tindre mitja dedicació i veuran com el seu sou arriba a duplicar-se.

El portaveu de CIBE-Bloc, Isidor Mollà, es va preguntar “on està la contenció de la despesa en aquests pressupostos quan a una regidora se li augmenta el sou en 6.000 euros”. En aquesta mateixa línia, el portaveu dels socialistes de Benissa, Vicent Cabrera, va apuntar que el govern local “apuja el sou dels edils sense saber què passa amb les seues competències” i va voler “felicitar a la regidora de Cultura perquè ara cobrarà com una jutgessa acabada de llicenciar en pràctiques”.

En aquest sentit, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va titllar de “falta d’elegància política” el fet que es critique públicament el que cobren els regidors. A més, va anunciar que el sou del batle es veurà reduït. No obstant això, l’oposició va assegurar que “el batle es rebaixa el sou 200 euros”.

Inversions

Un dels aspectes més importants d’un pressupost i que més repercuteix en la ciutadania són les inversions. En aquest capítol, el batle de Benissa va anunciar inversions en equips informàtics, l’engegada del nou centre cultural Taller Ivars, la piscina coberta, millores en el cementeri i en la xarxa d’aigua, la construcció d’una gossera per a animals abandonats a la comarca o a l’asfaltat de camins. També entre les inversions, el PP localitza despeses en centres educatius que seran reintegrats per la Generalitat.

En aquest sentit, l’oposició de Benissa es va preguntar on estan les grans inversions, “projectes tan necessaris com zones d’aparcament o l’esperat auditori”. El portaveu de CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va assegurar que “el PP només ha complert el 20% del seu programa electoral” pel que no va dubtar a titllar “d’estafador” el batle. L’oposició també va denunciar que existeixen partides que vénen repetint-se any rere any en els pressupostos sense que es materialitzen els projectes.

El PSOE va insistir en la necessitat d’invertir en zones d’aparcament per a impulsar el comerç local com a motor de l’economia del municipi. El portaveu dels socialistes va insistir en la necessitat de col·laborar amb la Creu Roja de Teulada “abans que construir una residència de gossos”. Per la seua banda, el batle va admetre que “el projecte de l’auditori no està contemplat però sí que es va a invertir en l’Escola de Música encara que ja ho estem pensant-ho amb la previsió d’un nou ajuntament i un auditori que se situaria en les antigues escoles Pare Melcior”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/