Inici » Notícies » Cultura

S.O.S.tenible arriba a Benissa: quan l’art i la conscienciació pel medi ambient es troben

28 de Setembre de 2017 No hi ha comentaris
Una obra de l'exposició sos.tenible

Una obra de l’exposició sos.tenible

Les deixalles també poden ser art si es treballen amb bon gust. Demà divendres s’inaugura l’exposició S.O.S.tenible, realitzada per l’artista Fernando Pagador Otero, establert a Gata de Gorgos i amb nombroses exposicions individuals realitzades per tota la comarca, però també en l’àmbit internacional. Aquest treball el presentarà en el Centre d’Art Taller d’Ivars de Benissa, a partir de les 20.00 h.

Pagador Otero fa una crida pel respecte al medi ambient, amb una mostra artística eclèctica i que no deixarà indiferent a l’eventual visitant. Des del divendres i fins al 5 de novembre, aquest artista convida a persones de totes les edats a conéixer S.O.S.tenible, la seua particular visió per trencar amb l’immobilisme de la societat davant l’amenaça de la destrucció de l’entorn natural per part del propi ésser humà.

L’autor ho explica així: “El projecte S.O.S.tenible sorgeix molt arrere, quan em comence a plantejar la possibilitat de transmetre com podria fer una mica més enllà de les exposicions habituals de pintura, en les quals clarament es pot apreciar el meu respecte pel medi ambient”.

El citat projecte comença “a ser efectiu fa uns 7 anys, quan inicie els primers esbossos i a arreplegar materials de reciclatge de cases d’amics i familiars, de la brossa o de qualsevol altra procedència. Començament així per la classificació d’aquests, amb la idea d’algun dia portar-los a una exposició després de transformar-los en art, si se’m permet la llicència. Han sigut moltes persones les que han
col·laborat en açò, proporcionant-me materials des de fa anys”, agraeix Pagador Otero, il·lusionat per la inauguració.

S.O.S.tenible consta de setanta-cinc peces dividides en sis sèries més cinc instal·lacions. “Museu de l’Arbre”, “Històries del Mar”, “Animalario”, “Poemes visuals”, “Encriptat” i “Societat Anònima” donen títol a aquestes sèries. “Molt Fràgil I”, “Batec”, “Molt Fràgil II”, “Paisatge” i “Laberinto” donen títol a les instal·lacions.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/