Inici » Notícies » Cultura

Les ‘Animalades’ d’Alba López arriben a l’Espai d’Art Colón del Corte Inglés de València

10 de març de 2017 No hi ha comentaris
Una de les obres d'Alba López

Una de les obres d’Alba López

‘Animalades’ és el títol de l’exposició de l’artista alacantina Alba López que acull l’Espai d’Art Colón, situat a la sisena planta de El Corte Inglés Colón i dedicat a la promoció de l’art jove d’avantguarda. ‘Animalades’ mostra la distància que separa l’animal de la civilització, l’envestida incansable de dominació de la natura per part de la civilització.

Alba López Soler (Benissa, Alacant, 1987) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València en 2010, s’especialitza en dibuix, disseny creatiu i gravat. En l’actualitat treballa com a dibuixant, dissenyadora i tatuadora.

Misteriosa, difícil de trobar, amagada en el seu cau, la benissera Alba López des del seu taller ens porta animals. Animals que ens observen per a ser observats. Animals amb vestit, amb sinuoses línies al llapis congregades en un ser animal, la tinta impregna el paper amb el vestit protocol·lari.

Animalades i civilització convivint en un mateix espai. El vestit per damunt de l’animal, el cap sobreix de la jaqueta. Jaqueta botonada, corbata lligada al coll, elegantment posant per al retrat. Senzillesa d’un sol element format per dues peces, dues tècniques quasi oposades d’una mateixa disciplina, d’una tonalitat semblant.

Equilibri i harmonia en els traçats, bellesa quasi fractal. Llapis i tinta comparteixen un mateix espai. Mil línies conformant una totalitat integrada. La frondositat dels seus dibuixos mostra i al mateix temps oculta, la profunditat del missatge queda teixida entre grafies lineals i taques. Negre sobre blanc rememora un passat. Tot sobre un suport vegetal.

Línies que recorden els gravats de Dürer, on la representació de l’ésser humà i la natura és un mateix fet. Des del realisme contemporani, torna als principis de la bellesa, després d’un viatge d’anada i tornada. Inspirada en els il·lustradors americans, viu la postmodernitat. Sense deixar-se portar pel pessimisme ens dóna una visió integradora, fins i tot espiritual. Podem intuir la proposta d’una crítica reflexiva plena de matisos.

La nova temporada de l’Espai d’Art de El Corte Inglés, que reuneix joves artistes valencians la força creativa dels quals es vincula a un plantejament temàtic de característiques diferenciades any rere any, gira entorn del concepte art i dominació. Per açò, l’Espai d’Art de El Corte Inglés juntament amb la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Carlos de València, i la coordinació del Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani “Roman de la Calle” (CDAVC), han programat, com cada any des de 2009, sis noves mostres expositives que exhibeixen les obres dels artistes valencians: Carla Gavarda, Alba Catalunya, Raquel Rodrigo, Rebeca Zurru i Alba López, juntament amb María González, guanyadora del XVII Premi de Pintura de la Reial Acadèmia de Belles Arts.

L’obra d’aquestes sis artistes configura el trajecte expositiu que l’Espai d’Art de El Corte Inglés durà a terme fins a maig de 2017 i que permet endinsar-se creativament en una noció que està vigent i protagonitza la majoria dels debats en la deliberació sobre tots i cadascun dels processos socials, econòmics, polítics, mediambientals i culturals iniciats des de l’embranzida i implantació de la societat globalitzada.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 10 de març de 2017 a eldiario.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/