Inici » Notícies » Cultura

La Seu Universitària organitza una exposició fotogràfica sobre la major nau mercant romana en excavació a la Mediterrània

1 de novembre de 2017 No hi ha comentaris
Cartell de l'exposició sobre la nau Bou Ferrer

Cartell de l’exposició sobre la nau Bou Ferrer

La Seu Universitària de la Marina inaugura divendres que ve, 3 de novembre, a les 19.30h, una exposició fotogràfica sobre El Derelicte Bou Ferrer. Una mostra que recull els resultats dels treballs de conservació, investigació i difusió desenvolupats en el jaciment del mateix nom, la major nau mercant romana en excavació a la Mediterrània, des de la seua troballa el 1999 i, particularment, des de l’inici de l’actual projecte codirigit per Carlos de Juan i Franca Cibecchini. Una actuació promoguda per la Direcció general de Cultura de la Generalitat Valenciana, la Universitat d’Alacant, a través del Taller d’Imatge, i l’Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de Vilamuseu.

L’exposició apropa les múltiples facetes culturals i naturals que atresora un gran jaciment d’aquestes característiques. D’una manera amena i comprensible per a tots, la mostra aborda temes com la construcció naval, la navegació, la possible causa i data de l’enfonsament, les espècies de peixos amb les quals es van fabricar les salses que contenien les àmfores, la metodologia d’excavació subaqüàtica o l’origen del plom dels lingots imperials, entre d’altres.

Les imatges del Derelicte Bou Ferrer estaran a la Seu de la Marina fins el 8 de desembre.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/