Inici » Notícies » Cultura

Es presenta el llibre “Vocabulari benisser de plantes, ocells, i animals invertebrats i vertebrats”

14 de Gener de 2009 No hi ha comentaris

Divendres que ve, dia 16 de gener, a les 20.30, en el saló d’actes de la Seu Universitària de Benissa, i dins de la programació de la Fira i Porrat de Sant Antoni d’enguany, es presenta el llibre “Vocabulari benisser de plantes, ocells i animals invertebrats i vertebrats” del filòleg benisser Francesc-Xavier Soler i Garcia. La presentació estarà a càrrec de Maite Sebastián, amiga personal de l’autor, i dels regidors de Cultura i Normalització Lingüística, Xavi Tro i Miquel Cabrera, regidor de Joventut. Les tres regidories són les que han fet possible l’edició d’aquest llibre.

Precisament, els dos regidors han coincidit en les paraules que li dediquen a l’autor en els seus respectius escrits del llibre, destacant la importància en la recerca i de la investigació per a recollir la saviesa popular dels nostres avantpassats i de l’obligació que tenen les actuals i les generacions vinents per a preservar-la. També cal destacar del llibre, el pròleg de Vicent Beltrán i Calvo, professor titular del Departament de Filologia Catalana, on s’imparteixen les assignatures de Dialectologia i Fonologia i Morfologia Catalanes, i autor del llibre “El parlar de Benissa” (1997), amb el qual va guanyar el Premi d’Investigació 25 d’abril- Vila de Benissa l’any 1996. A més, Vicent Beltrán va ser professor de Francesc Xavier Soler.

En finalitzar l’acte tots els assistents rebran un exemplar del llibre, amb la possibilitat que estiga signat per l’autor.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/