Inici » Notícies » Cultura

Benissa commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna amb la representació de l’obra “Joanot”, de Joan Nave

15 de febrer de 2018 No hi ha comentaris
Joan Nave

Joan Nave

Un text teatral per a conéixer la vida d’un autor referent a la literatura valenciana. Aquest divendres 16 de febrer (20h, a l’Espai Cultural Les cases del Batlle) es presentarà a Benissa l’obra “Joanot”, de Joan Nave, actor benisser, filòleg i director de la companyia Esclafit Teatre. Un text teatral que ens explica, en format de monòleg i des d’un punt de vista original i molt personal, la vida de Joanot Martorell, autor del Tirant lo Blanc. El text ens situa a l’hivern de 1464, on el cavaller Joanot està a punt d’enllestir i lliurar el manuscrit que, durant molts anys, ha treballat de manera incansable.

La presentació serà a càrrec de Ramon X. Rosselló, benisser i actualment professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, i comptarà amb la presència de l’autor i de Xavi Tro, regidor de Normalització Lingüística.

AVIVA – Agència de Promoció del Valencià a Benissa commemora així el Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999. Una jornada destinada a difondre la importància del reconeixement i la pràctica de les llengües maternes del món, sobretot de les que són minoritàries, i així promoure la diversitat lingüística, cultural i el multilingüisme.

Es tracta, sens dubte, d’una oportunitat per a aprofundir en el coneixement de l’obra d’aquest gran escriptor, al mateix temps que ajuda a aproximar la imatge i el coneixement del Tirant lo Blanc, una de les obres mestres de la nostra literatura.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/