Inici » Notícies » Comunicat

Per l’Ampliació de l’Hospital de La Pedrera i Per la Defensa de la Sanitat Pública

31 d'octubre de 2003 No hi ha comentaris

Com ja coneixes el Partit Popular, incomplint les seues promeses electorals, ha decidit suspendre les obres d’Ampliació de l’Hospital de la Pedrera, aquesta imposició suposa retardar de forma incomprensible la Solució als problemes sanitaris de la nostra comarca.
Des de la Coordinadora en defensa de la Sanitat Pública ens oposem frontalment a aquesta decisió per les següents raons:

Primer. ÉS UNA DECISIÓ IMPROVISADA QUE RETARDA LA SOLUCIÓ A LA SATURACIÓ DE L’HOSPITAL DE LA PEDRERA.

La improvisació es traduïx en l’anul·lació d’una decisió prèvia, és a dir, s’anul·la el Projecte d’Ampliació de l’Hospital de la Pedrera en què ja s’han gastat 1.700.000 euros(282 milions de ptes) amb el que es posposa a mes de quatre anys la solució d’un problema que ja no té espera: el de la saturació i col·lapse de l’hospital, amb la qual cosa la massificació assistencial és cada vegada major. Des de la Coordinadora considerem que l’inici de les obres de forma immediata, tal com van prometre, és la forma més ràpida i efectiva de solucionar este problema.

Segon. CREACIÓ D’UN NOU HOSPITAL amb LA FORMULA DE CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA (GESTIÓ PRIVADA)

Suposa finançar amb diners públics (que tots paguem amb els nostres impostos) la iniciativa privada. És a dir l’empresa privada adjudicatària de la concessió construirà el nou Hospital
privada adjudicatària de la concessió construirà el nou Hospital i el posarà en funcionament durant els anys que estipule el contracte. A canvi, aquesta empresa cobrarà una quantitat anual per habitant empadronat(entre 60.000 i 70.000ptes) amb la qual cosa l’adjudicatari recuperarà les inversions previstes en construcció i en atenció als pacients i a més Obtindrà uns Beneficis que aniran a parar a les butxaques dels accionistes.:
Els munten el negoci i els asseguren la clientela.
Tercer. QUINS RISCOS GENERA AQUESTA FÓRMULA PER ALS CIUTADANS-ES DE LA COMARCA?
L’empresa adjudicatària podrà incrementar els seus beneficis:

A)Atraient pacients no empadronats, i com ja sabem, la població flotant de la Marina Alta és molt àmplia . Açò es pot traduir en un augment del temps d’espera per als ciutadans empadronats de la comarca.
B)Seleccionant els pacients amb criteris de rendibilitat econòmica i no amb criteris de salut, és a dir, remetent als hospitals públics aquells processos que no siguen rendibles.
C)Reduint Costos de Personal. ( minvant les plantilles i augmentant la jornada laboral)
Per aquests motius des de la coordinadora:

Rebutgem aquesta fórmula de Gestió i exigim de la Generalitat Valenciana que continue amb el promés projecte d’Ampliació de l’Hospital de la Pedrera.

Ens oposem al desmantellament de l’assistència Sanitària Pública a costa de finançar la iniciativa privada, aquest no és el Model que els ciutadans/as de la Marina Alta necessiten.

PAREM AQUEST NOU ATEMPTAT AL SISTEMA SANITARI PÚBLIC

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/