Inici » Notícies » Comunicat

Comunicat: El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament ja supera el milió d’euros

3 de febrer de 2014 Un comentari

Reproduïm a continuació el comunicat que ens fa arribar el grup municipal BLOC de Benissa – Coalició Compromís

DEUTORSGVDes del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS lamentem que l’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa, amb el seu alcalde al capdavant, Juan Bautista Rosselló, no haja fet absolutament res per cobrar el deute que té la Generalitat amb l’Ajuntament de Benissa i que este any passat 2013 ha superat el milió d’euros, ofegant d’esta manera l’economia de l’administració pública benissera i per tant la de tots els ciutadans de Benissa, ja que amb eixos diners es podrien fer moltes coses per al benefici del nostre poble i dels nostres veïns.

Recordem que ja el nostre portaveu, Xavi Tro, en el ple ordinari de desembre del 2011, del que han passat ja més de dos anys, va presentar una moció per tal d’exigir a la Generalitat l’abonament del deute amb l’Ajuntament de Benissa que en aquell moment “només” era de 653.960 euros. Lamentablement, dos anys després, no sols no l’hem cobrat, sinó que ha pujat ja a 1.052.212 euros, pràcticament el doble. També en el passat mes de febrer, fa ara exactament un any, aquest deute va ser objecte d’una pregunta escrita i una Proposició No de Llei que va fer el nostre diputat, Enric Morera, en nom del grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes, al Conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, amb una curta resposta del mateix, en la que ja ens avisava que el pagament es realitzaria segons les disponibilitats de liquiditat de la Generalitat, el que vol dir que Benissa no vora ni un sol euro en molt de temps, perquè la màxima institució dels valencians està totalment arruïnada i amb les arques públiques de tots els valencianes saquejades, el que no es d’estranyar, si han patit la gestió de personatges com Zaplana i Camps. En aquell moment el deute encara no havia superat el milió, era de 904.095 euros. Finalment en juliol passat, vam presentar de nou la mateixa moció de desembre del 2011, instant de nou a què la Generalitat abonara en un termini màxim de 6 mesos (abans de començar aquest mes de gener del 2014) el deute amb els ciutadans de Benissa, i que es normalitzara la situació a partir de l’any 2014. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals en el ple ordinari del 5 de juliol del 2013, sense, com ja hem comprovat, tindre cap conseqüència.

Ni el nostre municipi, ni les benisseres i els benissers, no podem aguantar més esta situació tan lamentable, mentre el govern valencià d’Alberto Fabra en estes últimes setmanes es gasta alegrement 3 milions d’euros en llevar el trencadís del Palau de les Arts de Santiago Calatrava, una altra gran obra símbol de la decadència de la seua “Comunitat”, o 10 milions d’euros, en només dos mesos, des de l’apagada de Canal 9, pagant als treballadors de la ja desapareguda RTVV, que recordem estan actualment en situació laboral de permís retribuït, això vol dir que continuen cobrant el seu sou en total normalitat sense haver d’anar a treballar, o els 16 milions d’euros d’indemnització a Bernie Ecclestone, l’amo de la Formula 1, per no haver emès els mundials dels anys 2012 i 2013, que li ha costat als valencians més de 40 milions, etc., el nostre poble no pot fer inversions que milloren la nostra economia ni les nostres infraestructures, ni ajudar a les persones que ho he estan passant malament, en un municipi com el nostre amb 906 persones sense treball, i on l’Ajuntament de Benissa ha de fer front a molts pagaments i despeses. En el que s’han reduït la jornada de treball a alguns treballadors municipals, i que, amb eixos diners, podrien destinar-se a invertir-los en ajudar a la gent que més ho necessita (desempleats, dependents, majors, estudiants, etc.). A més, de fer front també, al pagament de dos recents sentències judicials perdudes al Tribunal Superior de Justícia (TSJ), les quals sumen un total de 1.120.789 euros, per culpa de la pèssima gestió de l’equip de govern del nostre ajuntament, i que han eixit lògicament, de les nostres butxaques, tot i cal dir-ho, les ordres de pagament van ser signades amb tot el dolor i resignació del món, segons les paraules, del nostre alcalde Juan Bautista Rosselló. Una llàstima, que tot això, no fora tema de conversa, però sobretot de recriminació i un bon moment per exigir el pagament del deute, quan el nostre alcalde i el President de la Generalitat, van coincidir en l’edició de FITUR d’enguany.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • ARA PARLE JO!!!!!! ha dit:

    Tienes toda la razon Xavi.
    Un pueblo que podria estar siendo ejemplo para la comunidad lo esta llevando el señor Alcalde a la ruina. No es normal que se utilize el dinero de los beniseros para dejarlo prestado a la Generalitat o que no se le reclame a esta lo que es de los beniseros y repito del pueblo benisero no del señor Bautista. O simplemete que por la forma de actuar del señor Alcalde les cueste dinero al pueblo a base de sentencias condenatorias por actuaciones ilegales del consistorio. No olvidemos que estamos en pleitos por una nueva actuacion irregular del ayuntamiento de Benissa y que si esta al final siguiese adelante por insistencia del señor alcalde al final acabaremos hablando de una nueva sentencia condenatoria por haber llevado a cabo otra actuacion ilegal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/