Inici » Notícies » Comunicat

Comunicat de l’Equip de Govern de Benissa arran de la decisió del tancament del convent per part de l’ordre franciscana

13 de juny de 2017 No hi ha comentaris
Convent Franciscà de Benissa

Convent Franciscà de Benissa

Des de l’equip de Govern de l’Ajuntament desitgem comunicar a la ciutadania de Benissa les gestions i reunions realitzades per a conèixer la situació real del Convent Franciscà de la Puríssima Concepció, davant el seu pròxim tancament en el mes de setembre, anunciat la setmana passada per la mateixa ordre.

Des de l’ajuntament els hem oferit, tant al Pare Guardià del convent com al Ministre Provincial dels Franciscans, l’ajuda que consideren necessària per a postergar el tancament, una petició que han agraït, assenyalant que la decisió de tancar el Convent dins de quatre mesos és “definitiva i irreversible”.

Els motius exposats per Juan Carlos Moya, el Ministre Provincial, són que no es compleix cap criteri objectiu propi de l’ordre. Entre d’altres, el baix nombre de frares i la seua avançada edat, o que no hi ha activitat social ni educativa. També va avançar que no es celebraran misses en l’església del convent després del tancament.

Moya ens va indicar que el tancament no s’ha produït abans a causa de la recent celebració de l’efemèride pels 400 anys de la seua fundació (1611) i que ara la seua intenció és la de cuidar el trasllat de les quatre persones que estan vivint actualment en el convent. Els dos frares de major edat es traslladaran a Ontinyent, mentre que la destinació dels altres dos frares està per determinar.

El mateix Ministre Provincial ens va expressar el seu agraïment per l’interès de l’ajuntament i per l’oferiment de voler intervenir per a trobar una solució, demanant respecte pels quatre frares i el seu pròxim trasllat. Queda pendent referir-nos a la futura gestió de l’edifici en futures reunions. Moya ja ha avançat que desitja que “el convent puga seguir complint funcions de servei de cara al poble de Benissa i de la seua gent”.

Des de l’equip de govern som sensibles a aquestes indicacions, respectant els desitjos del representant de l’ordre franciscana, emplaçant-nos per a pròximes reunions amb ells i oberts a trobar un futur ús a aquest espai tan vinculat a Benissa i la seua història, treballant en diverses propostes i interessant-nos per conèixer què s’ha fet en casos similars. Queda actiu l’ús i gestió de l’alberg municipal per part de l’ajuntament, donat el conveni en vigor durant els pròxims 10 anys.

Finalment, el Ministre Provincial ens va comunicar que es realitzarà un acte de comiat, convidant-nos a participar, una petició a la qual vam respondre immediatament, fent-li saber que l’Ajuntament formarà part d’aquest acte.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/