Inici » Notícies » Comunicat

Compromís: “A Benissa continuem tenint un parc de bombers tancat i sense efectius”

5 de juny de 2017 No hi ha comentaris
El subparc de bombers de Benissa

El subparc de bombers de Benissa

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar fa uns dies la resolució de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, depenent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, sobre l’ampliació del període de prohibició de cremes agrícoles.

El període habitual en què no es pot cremar restes agrícoles i forestals o marges de bancals està establert entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, però amb la publicació d’ahir d’esta nova resolució, la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals amplia eixe període que queda establert entre hui, 1 de juny i el 16 d’octubre, ambdós dies inclosos, situació que entenem perquè qualsevol mesura de prevenció als incendis forestals és poca.

Aquest mateix mes també, concretament el pròxim 21 de juny comença oficialment l’estiu 2017, però les seues calors ja han començat i pujaran encara molt més per acompanyar-nos fins a finals del mes d’octubre més o menys, un estiu mediterrani de calor sufocant i altes temperatures que després d’anys de sequera que van deixar bona part del nostre terme municipal amb boscos i bancals no cultivats molt sec, i ara amb encara més herba que ha eixit després d’un hivern molt plujós i amb les zones boscoses de Benissa i dels municipis veïns de Calp, Teulada, Xaló, Senija, etc., amb un perill constant d’incendis forestals.

A Benissa, pels qui no ho sàpiguen, tenim un nou subparc de bombers situat en el carrer Riberers del Pla de Carrals, tant nou que està per inaugurar i posar en marxa. L’obra feta per Dragados S.A. i pagada per la Diputació d’Alacant va costar 1.393.000 euros. Més d’un milió llarg d’euros per a un parc encara tancat a dia de hui que és deteriora dia a dia. Des de Compromís ho hem denunciat en reiterades ocasions i volem pensar que tot sembla indicar que la previsió per dotar-lo d’efectius humans i materials i posar-lo en marxa quan comence l’estiu oficialment, no les seus calors i risc d’incendi potencials, és complirà. Això és d’ací un parell de setmanes. Un projecte que recordem és va presentar a Benissa a l’octubre del 2014, que se’ns va dir que estaria acabat abans d’acabar l’any 2015 i que tot fa indicar que el servei de prevenció i extinció d’incendis a la zona nord de les comarques alacantines tal i com el van descriure en aquell acte de presentació s’obrirà tard, però ho farà per fi, ens alegrem. Recordem també, que el diputat provincial d’Emergències i president del Consorci de Bombers d’Alacant, Jaime Lloret va dir a novembre a Dénia que el subparc estaria obert el passat mes de maig, de moment no ha sigut així, però donarem unes setmanes més de gràcia per comprovar-ho.

L’estiu passat va ser molt trist per als boscos de la marina alta, grans extensions van ser destruïdes en pocs dies, amb tot el que això suposa, esperem de tot cor que aquelles duríssimes imatges de flames i fum i aquella sensació d’impotència i tristor no es repetisquen mai més.

En aquest sentit i aprofitant que hui 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient des de Compromís per Benissa li exigim al President de la Diputació d’Alacant i alcalde de Calp, César Sánchez, l’obertura i posada en marxa immediata del Subparc de Bombers de Benissa i que a més, desbloquegen el conflicte laboral i aporten solucions per a la viabilitat del servei públic que presten els bombers del Consorci. A més, des de Compromís, volem mostrar públicament el nostre recolzament i suport a la Junta de Personal del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant que presten un excel·lent servei tot i tindre una plantilla totalment insuficient, i com nosaltres, aquestos professionals no volen que Benissa i els pobles del voltant continuen un any més sense efectius i amb un subparc nou (que va fent-se vell) però amb les portes tancades i que per tant no serveix per a res.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/