Inici » Notícies » Successos

El tram més perillós de les carreteres valencianes es troba a Benissa

5 de juny de 2006 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari El País amb data de dilluns 5 de juny de 2006:

Huit dels vint punts negres amb més accidents mortals de les carreteres espanyoles es troben en territori valencià, segons un informe de la Direcció General de Trànsit. A més, tres dels punts més perillosos de la xarxa viària espanyola pel nombre de sinistres es localitzen a Alacant. El que major risc comporta per als automobilistes està a la N-332 al seu pas per Benissa.

Segons l’últim informe publicat per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre sinistralitat i punts negres a la xarxa viària estatal, de l’any 2004, el quilòmetre 151,9 de la N-332 al seu pas per Benissa, amb 49 accidents amb víctimes mortals, és el que major risc representa per a la integritat física dels automobilistes a les carreteres valencianes.

A continuació se situa el quilòmetre 713 de la N-340 a Crevillent, amb 27 accidents. En tercer lloc apareix el quilòmetre 116,1 de la N-332, amb 20 sinistres. El quart i el cinquè punt negre de la xarxa viària valenciana se situen en el quilòmetre 316 de l’A-3 i al 46 de la N-332, respectivament. El sisè també correspon a un altre tram de la N-332, en concret el quilòmetre 139, i el setè es localitza al quilòmetre 129 de la N-340. El huitè punt negre de les carreteres valencianes inclòs en l’informe de la DGT és el quilòmetre 309 de l’A-3.

La majoria dels sinistres mortals que es registren als punts negres són per una col·lisió (58,7%) i eixides de via (33,4%); molt més lluny queden els atropellaments, amb un 3,3% dels casos; i les bolcades, amb un 2,6%. La DGT qualifica com a punt negre aquell tram en què es registren almenys tres accidents amb víctimes mortals en un tram d’entre un i cent metres. En 2004, les carreteres espanyoles registraven 780 punts negres.

El portaveu de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) d’Alacant, Manuel Martínez, responsabilitza de la fosca estadística, en gran mesura, a la Prefectura provincial de Trànsit. Segons el dirigent sindical, l’afany recaptador de la Guàrdia Civil relega els agents als trams on més infraccions de trànsit es cometen, preferentment en carreteres secundàries, però, no per això, els més perillosos. “Anteposen el cobrament de multes en lloc de destinar els agents on veritablement són necessaris”, apunta Martínez.

Un cas típic és la N-332, al punt quilomètric 151,9 a Benissa, on almenys 49 persones -les dades que ofereix la DGT fan referència al nombre d’accidents amb persones mortes, però no precisen el nombre de víctimes- van morir quan circulaven per aquest lloc. Martínez explica que es tracta d’un tram esquitxat amb encreuaments regulats per semàfors, amb una elevada densitat de trànsit i, no obstant això, “no es veu ni un sol agent” destinat a aquest lloc. Segons l’AUGC, en l’actualitat la plantilla d’agents de trànsit és de 256 persones, una xifra molt semblant a l’existent fa quinze anys.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/