Inici » Notícies » Successos

El quart terratrèmol a la Marina Alta provoca la caiguda de pedres de l’església de la Puríssima Xiqueta de Benissa

27 de juliol de 2018 No hi ha comentaris
Els bombers revisen l'església després de la caiguda de pedres

Els bombers revisen l’església després de la caiguda de pedres

La Marina Alta va tremolar el dimecres per la nit i no, precisament, pels coets de les nombroses festes que ara se celebren a la comarca. A les 1.45h, segons recull l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), va tindre lloc un terratrèmol de magnitud 3,1 graus a l’escala Richter amb epicentre situat a la mar i enfront del Penyal d’Ifac de Calp.

Eixe moviment sísmic es va notar amb nitidesa a Calp, Benissa i Teulada-Moraira i també hi va veïns de Xàbia i Dénia que el van percebre. En els municipis més pròxims a l’epicentre, sobretot a Calp i Benissa, hi va haver nombroses trucades a la policia local. Veïns que estaven tranquil·lament a casa van explicar que van començar a moure’s el sofà i les butaques. Alguns, sabedors ja que estava ocorrent un terratrèmol, van arribar a eixir al carrer alarmats.

Però la terra no ha deixat de tremolar. De matinada va haver dos rèpliques a les 3.05 i les 3.25. Més d’un veí que després del primer esglai havia aconseguit agafar la son s’ha despertat sobresaltat. La primera rèplica va ser de 2 graus i la segona de 2,2.

Dos minuts abans de la primera rèplica es va produir un altre tremolor més lleu, de magnitud 1,5 i amb epicentre a Barxeta (València).

El quart terratrèmol, en aquest cas de magnitud 3, segons l’Institut Geogràfic Nacional, es va produir ahir a les 16.35h, amb epicentre a Teulada-Moraira a 12 quilòmetres de profunditat, i aquesta vegada s’ha notat més que els anteriors en els nuclis urbans de la zona.

Segons l’IGN, ha tingut una escala d’intensitat IV, que suposa una vibració moderada i les persones senten un “lleu tremolor”, que no provoca danys.

A més, de Teulada-Moraira, el terratrèmol s’ha deixat sentir amb una escala d’intensitat III a Xàbia i Pedreguer, i d’escala II a Dénia, Calp, Gata de Gorgos i Xaló.

La parròquia de la Puríssima Xiqueta de Benissa ha patit la caiguda de pedres

La ‘Catedral’ de Benissa ha patit la caiguda de pedres de la part exterior dels pinacles com a conseqüència del terratrèmol, a més de desprendre’s algunes làmines de pedra. Els bombers han revisat l’edifici i han indicat que l’incident no revesteix “especial gravetat”. No obstant açò, han aconsellat que l’arquitecte municipal realitze una avaluació aquest divendres. Així mateix, la part de l’edifici afectada ha quedat abalisada per a evitar la circulació per eixa zona.

A més, efectius del consorci han avaluat els danys menors que han patit diverses cases de la localitat i han comprovat que en algunes finques s’havia soltat l’escaiola lateral, però sense provocar danys estructurals.

El Consorci ha assenyalat que han rebut moltes trucades però que les de danys s’han circumscrit a Benissa, per a reclamar la presència dels bombers per a efectuar una revisió, a pesar que en altres localitats, com Dénia, Calp, Teulada o Gata també s’ha notat el sisme.

“Tots els gossos han començat a lladrar molt nerviosos, les parets han retrunyit. He baixat corrent al carrer i ja hi havia veïns també fora de les seues cases que parlaven d’un terratrèmol. Jo pensava que s’havia enfonsat una teulada”, ha indicat María. “No pensava que un terratrèmol era així. He notat un colp molt fort, ha afegit. “Encara se’m posen els pèls de punta”, ha indicat Isa. “Ja no he pogut pegar ull en tota la nit”.

Des del terratrèmol nombrosos veïns han cridat a la policia i se’ls ha facilitat informació i se’ls ha transmès calma, informant-los que, malgrat el soroll i de com d’alarmant pot semblar “no existeix una situació de risc”.

El terratrèmol s’ha fet notar en altres zones de Benissa, com en el Carrer de la Pau, on ha provocat una esquerda en un edifici. A causa dels despreniments, la Policia Local ha hagut de tallar l’àrea del Carrer Sant Pere i l’Església de Benissa.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/