Inici » Notícies » Successos

Detenen una parella de la Vega Baixa per furtar en cases de Calp i Benissa

10 de juny de 2013 No hi ha comentaris
Alguns dels objectes furtats

Alguns dels objectes furtats

Agents de la Guàrdia Civil, en el marc de “l’Operació Dagma”, han detingut dues persones que suposadament furtaven en cases de les localitats alacantines de Calp i Benissa com a presumptes autores de robatori a l’interior d’habitatges, segons va informar ahir la benemèrita en un comunicat. Així mateix, destaca que d’aquesta manera s’han esclarit fins a aquest moment una vintena de delictes d’aquest tipus.

La Guàrdia Civil va iniciar el passat mes de maig un dispositiu de vigilància en urbanitzacions afectades per aquests robatoris després de registrar-se un creixement dels mateixos en habitatges de les urbanitzacions limítrofes a l’Estació de Tren de Calp. Per mitjà d’aquest dispositiu els agents pretenien aconseguir la identificació, localització i detenció de l’autor o autors d’aquests robatoris. Durant el desenvolupament d’una de les vigilàncies establertes, dilluns passat, els agents van localitzar a un dels ara detinguts. En veure’s sorpresa pels agents, aquesta persona va emprendre la fugida tot i que finalment va ser interceptada i detinguda. En la seua detenció va mostrar “gran resistència” i va provocar ferides lleus a un dels guàrdies civils, va destacar la benemèrita. El detingut portava en eixe moment al voltant de 400 euros en bitllets i uns 11.000 rubles russos, dels quals no va poder acreditar-ne la procedència.

Càmeres

La Guàrdia Civil va precisar que en les cases furtades, en tractar-se de zones prou exclusives i immobles pertanyents en la seua majoria a persones de nacionalitat russa, és comuna l’existència de sistemes de videovigilància. Va ressaltar que les imatges obtingudes han ajudat a identificar i relacionar a l’ara detingut amb molts dels robatoris que se li atribueixen.

Així mateix, per les investigacions al voltant dels robatoris denunciats es va tindre coneixement de l’existència d’una figura que presumptament s’encarregaria de distribuir al mercat negre els efectes sostrets. Aquesta persona ha resultat ser la parella sentimental del detingut.

D’aquesta manera, una vegada reunits els indicis suficients que confirmaven la presumpta participació de la parella en la comissió dels fets delictius investigats i amb la corresponent autorització judicial, la Guàrdia Civil va dur a terme dos registres domiciliaris dels habitatges que ocupaven en les localitats alacantines de Torrevella i Oriola. Així es va aconseguir recuperar diferents peces de marques exclusives i alt valor, aparells electrònics, diferents peces de joieria i una pistola simulada.

La benemèrita destaca que molts dels efectes coincidien plenament amb els denunciats com sostrets i que aquests van ser reconeguts a posteriori per les víctimes. En conseqüència, s’han pogut esclarir nombrosos robatoris, entre ells un en el qual el valor d’allò denunciat superava els 80.000 euros, va destacar. Uns altres dels efectes, es troben pendents de relacionar amb possibles robatoris comesos a la zona.

L’home detingut ha sigut identificat com A.D., de 53 anys i de nacionalitat marroquina, mentre que la seua parella, O.C., té 36 anys i és de nacionalitat ucraïnesa. Ambdós són presumptes autors d’un delicte continuat de robatori amb força en interior d’habitatges.

La Guàrdia Civil va explicar que l’home era l’encarregat de seleccionar els objectius que perseguien a les urbanitzacions limítrofes a l’Estació de tren de Calp, per tractar-se de zones residencials principalment ocupades per ciutadans russos i posteriorment assaltar-les. Per això, no dubtaven “en forçar les portes o finestres” per a accedir a l’interior, ha destacat la benemèrita. Així mateix, ressalten que el detingut no dubtava a desplaçar-se des del seu domicili a Torrevella, fins a la localitat de Calp, on podia romandre alguns dies, fins a aconseguir un botí considerable i tornar amb ell a casa. Posteriorment, era la seva parella la que s’encarregava de transformar el botí en diners, pel que sembla, venent els objectes sostrets al mercat negre.

Els detinguts i els efectes intervinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció número dos dels de Denia. Els efectes recuperats es trobaran exposats al públic en l’aquarterament de la Guàrdia Civil de Calp perquè els seus amos puguen recuperar-los.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/