Inici » Notícies » Successos

Detenen 13 persones després de detectar tràfic de cocaïna a Benissa i Calp

4 de juny de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia publicada per l’agència de notícies EUROPA PRESS el 3 de juny de 2009:

Efectius de la Guàrdia Civil han detingut 13 persones com a presumptes integrants d’un grup organitzat dedicat a la distribució i venda de cocaïna a les províncies d’Alacant i València, segons han informat hui en un comunicat la Comandància d’Alacant.

La Guàrdia Civil de Calp va iniciar una investigació el passat mes d’octubre de 2008, després de detectar a les localitats alacantines de Benissa i Calp certs moviments de tràfic de substàncies estupefaents, els autors dels quals sospitaven que podrien ser algunes persones de nacionalitats colombiana i marroquina.

Després d’intenses i complicades investigacions es va arribar al coneixement que un dels sospitosos, identificat com a A.E.B, comptava a Calp amb el suport de dues persones, L.H.S i A.J.M, que suposadament es dedicaven a subministrar-li cocaïna, per a la qual cosa es desplaçaven fins una localitat del nord d’Espanya on suposadament adquirien la droga.

Per això, el dia 17 de març d’enguany la Guàrdia Civil va desplegar la primera fase del dispositiu policial, i va aconseguir interceptar a la seua tornada el vehicle en què es transportava la droga i detindre dos dels integrants de la banda, identificats com a L.H.S i A.J.M. Els agents van trobar cocaïna oculta en un espai habilitat en la palanca del canvi de marxes.

Com a conseqüència d’aquestes detencions es van portar a terme tres registres domiciliaris, amb ordre judicial, a les localitats alacantines de Calp i Moraira, després dels quals es va detindre sis persones que presumptament es dedicaven a tasques de venda de la droga a xicoteta escala i que responen als identificatius de. J.M., A.L.O.F., L.H.S., A.L.M., F.A.P.S, i J.A.P.S.

No obstant això, durant el desenvolupament d’aquesta actuació, A.E.B, va aconseguir eludir el cèrcol policial i fugir, segons van indicar les mateixes fonts.

El passat mes d’abril, els agents van iniciar la segona fase de l’operació “Carrasca”, i van aconseguir localitzar i detindre a A.E.B. el dia 15 d’aquest mes a la localitat alacantina de Benissa, juntament amb A.E.C.N, que s’havia convertit en el nou “proveïdor”.

En aquesta ocasió, els efectius de seguretat van practicar uns altres dos registres domiciliaris, un en aquesta mateixa localitat i un altre a la ciutat d’Alacant.

A continuació, van procedir a la tercera i última fase de l’operació al mes de maig, amb la detenció a la ciutat de València d’unes altres tres persones més, A.C.R., F.M.G. i E.P, les quals suposadament s’encarregaven també de subministrar cocaïna a A.E.B., així com a distribuir-la i vendre-la ells mateixos.

En els set registres domiciliaris practicats a Benissa -un-, Moraira -un-, Alacant -un-, Calp -dos- i València -dos-, van ser intervinguts 350 grams de cocaïna, cinc balances de precisió, una pistola simulada amb una caixa de munició real, més de 15 telèfons mòbils, alguns rellotges i joies, tres ordinadors, tres vehicles, diversa documentació i 4.000 euros en metàl·lic.

Els detinguts, que ja han passat a disposició judicial, són dues dones identificades com a A.J.M., de 43 anys d’edat i A.L.O.F., de 38 anys, així com els següents barons: L.H.S., de 49 anys; A.L.M., de 50 anys; F.A.P.S, de 45 anys; J.A.P.S, de 28 anys; A.E.C.N., de 42 anys; A.C.R., de 32 anys; F.M.G., de 45 anys; tots ells de nacionalitat colombiana.

A més van ser arrestats un baró identificat com a A.E.B., marroquí de 33 anys; J.D.L.M. de 34 anys i E.R.C., de 51 anys, ambdós espanyols; i una dona italiana de 26 anys, identificada com a E.P., segons les mateixes fonts.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/