Inici » Notícies » Successos

Cinc policies de Benissa salven la vida d’un banyista a la cala Baladrar

15 de novembre de 2011 No hi ha comentaris
Els agents de policia de Benissa, Jorge Alemany, Sergio Aparisi, Javier Rodríguez, Manolo Risueño i Manolo Páez, ahir, després dels fets

Els policies

“Estem molt contents ja que salvar la vida d’una persona és molt gratificant per a nosaltres”. Amb aquestes paraules i mentre reben moltes felicitacions com les dels seus companys de la Guàrdia Civil, es congratulaven els cinc policies locals de Benissa després de salvar la vida d’un súbdit belga-francès, de 40 anys, de morir ofegat en aigües de la cala Baladrar de Benissa.

Eren les 12.00 d’ahir dilluns, quan al punt d’atenció policial arribava l’avís del 112 que els alertava que la vida d’un banyista corria perill en una de les platges més conegudes de la localitat. Sense pensar-ho, els policies es van desplaçar a la zona costanera.

A la seua arribada van observar com deu persones, entre elles, la dona del banyista (que els va alertar de la perillosa situació), observaven nerviosos com el turista no podia eixir a la vora. Sense pensar-s’ho dues vegades, l’oficial Manolo Risueño juntament amb els dos agents, Javier Rodríguez i Sergio Aparisi, es van llançar a la mar embravida per a rescatar-lo.

A 200 metres de la vora es trobava, des de feia mitja hora, el ciutadà belga que va poder resistir gràcies a la seua careta i tub amb els quals es va llançar a la mar i és que malgrat les males condicions de l’aigua el turista, que passa uns dies de vacances al municipi, es va llançar a bussejar sense imaginar-se el perill que correria. Com va relatar, Risueño “davant els nervis de l’esposa que hi havia intentant rescatar-lo sense èxit i a l’espera de l’arribada dels Serveis Marítims, vam decidir entrar nosaltres per a salvar-lo”.

Una gesta que va posar en perill les vides dels valents policies i és que van assegurar que “sense pensar-s’ho, vam entrara els tres i vam formar un cercle per a controlar el banyista”.

Després, van haver d’intervindre dos agents més. Manolo Páez i Jorge Alemany van llançar una roda salvavides lligada a una corda amb la qual van poder arribar a la vora els seus companys i el turista rescatat.

L’heroica actuació converteix a aquest cos de seguretat, de nou, en superhomes. I és que no és la primera vegada que arrisquen la seua vida per a salvar els banyistes, ja que entre els valents policies dos d’ells repeteixen experiència.

Cal destacar que Manolo Risueño salvava a dos ciutadans alemanys a l’octubre de 2008 juntament amb un altre policia local de Benissa a la platja de la Fustera. I Manolo Páez ho feia l’any 2000 amb el seu germà, quan van salvar a dos germans de morir ofegats en la mateixa platja del Baladrar. Fets pels quals van ser reconeguts amb la Creu al Mèrit Policial.

Una perillosa història que va acabar ahir amb un final feliç, això sí, amb l’esglai, la hipotèrmia i arrapades que va patir el banyista, els tallets i nervis de la seua esposa en intentar salvar-lo i algunes contusions en els cossos dels heroics agents que el van rescatar.

El batle va valorar l’actuació heroica de la policia, que una vegada més, salva la vida d’un ciutadà, posant en perill la seua integritat i va recordar que els efectius sempre han tingut una actuació exemplar.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/