Comunicat

Una proposta de govern municipal (1a part); per Manolo Juan

Manolo Juan
Manolo Juan

Durant la campanya electoral a Benissa, tots els candidats han parlat de Transparència, Participació, Control, etc. Ara és el moment de demostrar a la ciutadania que el canvi és possible. I que aquest no és només de persones sinó també de talant i d’actitud. Demostrar als votants, i sobretot a aqueix quasi cinquanta per cent d’abstencionistes, que LA POLÍTICA és assumpte de tots.

El PSOE de Benissa davant les converses que s’obrin amb les altres forces, vol plasmar en mesures concretes, entendibles pels ciutadans/es de Benissa, aquestes paraules, fent una sèrie de propostes com a base per al funcionament del futur govern municipal.

En relació amb la gestió pública i la transparència proposem:

1r – Retornar al Ple les competències en matèria de contractació, assignades fins ara a la Junta de Govern, amb la finalitat de que siguen debatudes i conegudes per tots els grups.
2n – Participació proporcional en totes les comissions de tots els grups, inclosa la Junta de Govern.
3r – Reducció del nombre de Regidors amb dedicació exclusiva, a un màxim de tres.
4t – Reducció del nombre màxim de personal de confiança a dos.
5é – Limitació del sou de l’Alcalde a un màxim de 30.000 € anuals.
6é – Limitació del sou dels Regidors amb dedicació exclusiva a 24.000 €.
7é – Limitació del sou de les persones de confiança a 20.000 €.
8é – Crear una Regidoria per a l’agenda Local 21 i engegar-la per a la redacció del nou Pla General d’Ordenació, de manera que aquest siga el més participatiu possible.
9é – Crear els Consells de Participació Ciutadana d’Agricultura i Medi ambient, Comerç i Turisme, de Cultura, d’Educació i de la Joventut dotant-los de competències i acords vinculants.
10é – Presència de tots els grups en totes les convocatòries de llocs de treball i control en la selecció del personal.
11é – Revisió del funcionament dels Serveis Socials perquè siguen capaços de donar solucions reals a la problemàtica de la seua competència.
12é – La Llei obliga a tots els Regidors a la presentació d’una declaració de tots els seus béns a l’inici i al final del seu mandat, els Socialistes proposem que aquestes declaracions siguen públiques i es pengen en pàgina Web de l’Ajuntament.

Els socialistes pensem que, amb aquestes i altres mesures, que anirem anunciant, s’asseguraria la participació i la informació de tots els assumptes públics, com un exercici de salut democràtica que convertisca en protagonista al ciutadà i es visualitze als seus representants com el que són realment, instruments temporals de la sobirania popular.

Manolo Juan, candidat del PSOE a l’Alcaldia de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?