Política

La falta d’acord entre els partits frustra el pacte de progrés a Benissa

Tocat i enfonsat. La possibilitat d’un pacte de progrés a Benissa que haguera dut al Partit Popular a l’oposició s’ha esfumat entre retrets. D’alguna manera el punt i final d’una cosa que en realitat mai va arribar ni a començar el va posar ahir el PSOE mitjançant un comunicat públic en què deixava ben clar que segons ells el PSD no ha tingut en cap moment voluntat d’arribar a un acord.

En aquest sentit, la formació que lidera Vicent Cabrera va recordar que “cal tindre en compte que Paco Montagut ha estat durant anys formant part del govern del Partit Popular i ha sigut membre de la comissió de govern de l’Ajuntament de Benissa amb el PP en l’última legislatura” en què el socialdemòcrata ha ocupat la delegació d’Esports.

Per als socialistes Montagut “no ha tingut mai cap intenció de diàleg amb els partits progressistes de Benissa” ja que segons ells “d’altra manera no pot entendre’s que front a una invitació pública de diàleg per part del PSOE”, en referència a la reunió convocada per Cabrera per a asseure’s amb Montagut i el candidat del CIBE-Bloc, Jaume Ortolà, a negociar “no acudisca ni done cap resposta sobre qüestions polítiques i opte per convocar una roda de premsa en què imposa unes condicions prèvies que no tenen resa veure amb un pacte progressista i una exigència d’acord previ entre les dues formacions totalment innecessari” així com que “manifesta obertament que amb qui sí que es reunirà és amb el PP”.

Per escrit

Cal recordar que el socialdemòcrata Montagut va exigir com a pas previ a un possible acord que els socialistes i els nacionalistes i independents signaren per escrit un pacte entre ells. Després va demanar també que Vicent Cabrera i Jaume Ortolà retiraren les acusacions que, segons el PSD, s’havien abocat durant la campanya electoral.

Per al PSOE aleshores “l’actuació de Paco Montagut i la seua negativa a acudir a la invitació del PSOE demostra clarament que des del mateix dia de les eleccions locals tornava a tindre en ment un pacte de govern amb el PP” i d’aquesta manera “continua amb la realitat que ha mantingut aquests últims anys malgrat proclamar-se ell mateix socialdemòcrata i d’esquerres”.

Per la seua banda, el batle en funcions i candidat del PP, Juan Bautista Roselló, va qualificar com a “desastre per a Benissa” la possibilitat que haguera existit un pacte de progrés. En aquest sentit, el popular va defensar que “s’ha vist que els tres grups tenen aspectes absolutament irreconciliables i amb candidats totalment diferents”.

Ajuntament popular

Així les coses, per a Juan Bautista Roselló “el més raonable és el que passarà”, és a dir, que el PP es farà amb l’ajuntament en ser la llista més votada i tornarà a governar per tercer mandat consecutiu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?