Política

Juan Bautista Roselló, diputat a Alacant… o a València (o als dos llocs)

Juan Bautista Roselló al seu despatx de la diputació
Juan Bautista Roselló al seu despatx de la diputació

Hi ha polítics que de sobte es troben davant l’oportunitat de ser qualsevol cosa. La que vulguen. El batle de Benissa, el popular Juan Bautista Roselló, és un d’ells. Roselló, a més de màxim representant polític del poble que el va veure nàixer, és diputat provincial. I no un qualsevol. És el màxim responsable de l’àrea provincial de Cultura i de l’ADDA, Auditori de la Diputació d’Alacant. En una sola legislatura no està malament. Però tot i així, Roselló encara podria donar un salt més en la seua carrera política. Podria ser ara diputat autonòmic a les Corts.

La complicadíssima situació judicial en la qual viuen alguns càrrecs del PP valencià ho ha fet possible. I especialment la de la batllessa d’Alacant, Sonia Castedo, que acaba de deixar el seu escó a l’hemicicle autonòmic per la seua imputació en una de les peces del cas Brugal. I ací és on entra Roselló, que era el número 31 d’aquesta llista i el pròxim que havia de formar part del grup autonòmic popular, que ha patit nombroses baixes en el que va de legislatura a més de la de Castesdo. L’agència Efe donava hui com a “probable” substitut de la batllessa alacantina a Roselló.

A preguntes de la Marina Plaza, Roselló va assenyalar que encara no ha pres cap decisió. A més, va reconèixer que és compatible ser diputat tant en la Diputació d’Alacant com en les Corts Valencianes.

Si Roselló declina donar el salt a la complexa arena política valenciana i prefereix continuar agotnat a la província d’Alacant, a la calor de Luisa Pastor i José Ciscar, seria el batle de L’Orxa, Guillermo Moratal, número 32 de la llista, el que ingressara a les Corts en substitució de la batllessa d’Alacant.

Oficialment, Castedo ha pres aquesta decisió davant notari argumentat que tenia dificultats per a compaginar la seua activitat com a diputada amb la de batllessa. En realitat, Castedo maniobra perquè el procés judicial que investiga el suposat tripijoc del Pla General d’Alacant, ara en el TSJ de València, torne a un jutjat alacantí perquè ja no queden aforats en aquesta causa, després que un altre dels imputats, l’exbatle Luis Díaz Alperi, també abandonara el seu escó.

Curiosament, el PP “quasi ha esgotat” la llista de candidats amb la qual va concórrer als últims comicis electorals a causa dels diferents escàndols judicials. Cal recordar que a més de Castedo i Díaz Alperi (que va ser substituït per Maria Dolores Zaragozá), també va dimitir Milagrosa Martínez, reemplaçada per Juan de Dios Navarro.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’1 de maig de 2014 al diari digital LA MARINA PLAZA.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?