Opinió

Isabel i Fernando; per Abel Cardona Castell

Arturo Poquet i Isidor Mollà
Arturo Poquet i Isidor Mollà

Esta setmana s’han donat a conéixer les delegacions que assumirà el nou equip de govern durant la legislatura 2019-2023. Han tardat prou, la veritat, si tenim en compte que en molts pobles veïns ja han celebrat el ple d’organització en el qual s’aproven també els sous, les indemnitzacions i la periodicitat dels òrgans de govern, entre altres coses.

Fent una lectura ràpida de com s’han repartit les regidories, es poden traure un bon grapat de conclusions. En primer lloc trobem que l’ajuntament el divideixen en 48 regidories, reproduint un model d’organització ineficient on moltes d’eixes regidories no compten ni amb personal assignat ni partida econòmica. Perquè es féu idea, en la proposta organitzativa de Reiniciem, es va reduir a 27 i amb l’objectiu de sintetitzar-ho encara més.

En segon lloc tenim el lot de regidories que Arturo Poquet li ha cedit al seu soci de govern Isidor Mollà. Escoltant les declaracions de l’alcalde, sembla que s’ha premiat de forma molt generosa a l’únic regidor del CIBE a canvi de donar-li “estabilitat” al govern, però la realitat és ben distinta. Les tres regidories que assumeix Isidor són de les més potents del nostre ajuntament. Benissa Impuls, l’empresa més gran del poble amb una plantilla que supera el centenar de persones i que compta amb un pressupost anual aproximat als quatre milions d’euros. Estratègia Territorial Urbana, o cosa que és el mateix, la gestió i control de la redacció del Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa, document que marcarà el futur del poble en qualsevol àmbit. I per últim, Zona Costanera, el territori on precisament Mollà sol captar la majoria dels seus vots.

Personalment, pense que el fet que Isidor facilitara el retorn del Partit Popular a l’alcaldia de Benissa li eixirà molt, però que molt car a Arturo Poquet i al poble en general. No és normal que se li atorgue tantíssim poder a un regidor que va aconseguir entrar pels pèls el passat 26 de maig.

Però la cosa no acaba ací, encara hi ha més. Poquet també li ha concedit a Mollà ser el primer tinent d’alcalde i formar part de la Junta de Govern, òrgan del qual ens ha deixat fora als grups de l’oposició. D’esta forma Isidor passarà a ser l’alcalde de Benissa en els moments en què Poquet no puga exercir com a tal, com per exemple durant les vacances o en qualsevol situació que l’obligue a estar fora de la localitat durant un període determinat. Resulta curiós que en un grup, el popular, format per huit regidores i regidors, l’alcalde haja triat a Isidor perquè el substituïsca quan siga necessari. Excés de generositat? Cost de la investidura? Imprudència? Desconeixement?

El temps ens ho acabarà aclarint. De moment tot va encaminat al fet que el govern de Benissa tinga moltes similituds al regnat d’Isabel de Castella i Ferran d’Aragó. Ambdós monarques no volien perdre cap quota de poder, fent cèlebre i fins i tot emblema la frase “tanto monta, monta tanto”. Tot apunta que Mollà i Poquet, o Isidor i Arturo, com preferiu, van pel camí de convertir-se en una imitació bastant grotesca dels Reis Catòlics. De ben segur que el futur ens oferirà més sorpreses.

Nosaltres estarem enfront, fent tasca d’oposició plantejant propostes positives per al poble i controlant a un govern que tindrà un paper realment difícil durant els pròxims quatre anys demostrant que no està segrestat pel regidor amb menys suport popular de la corporació.

Seguim!

Abel Cardona Castell és regidor de l’Ajuntament de Benissa per Reiniciem.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?