Política

Entrevista a Juan Bautista Roselló, batle de Benissa

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS amb data de diumenge 22 d’octubre de 2006:

-Quin és el moment actual que travessa Benissa?

-Benissa és un poble que viu un moment històric i positiu. Fins i tot m’atreviria a dir d’esplendor ja que la població, especialment els joves, tenen treball i oportunitats. M’agradaria destacar que ja no ocorre com abans que la gent havia d’anar-se’n del poble per a treballar, viure i fins i tot divertir-se. Avui dia Benissa s’ha transformat i s’ha convertit en un poble que és capaç d’alimentar-se d’ell mateix.

-Ha patit alguna crisi el poble?

-Sí, efectivament, durant 20 anys Benissa ha estat estancada. La primera vegada que em vaig presentar com a batle vaig dir que Benissa semblava una ciutat dormitori i era cert. En aquests moments no ocorre així ja que la localitat està viva. Moltes empreses ens trien per a instal·lar les seues seus ací pel que a nivell empresarial ens hem transformat. A més hem sabut adaptar-nos als canvis i acollir tot aquell que venia a guanyar-se un futur.

-Quines són les línies estratègiques d’expansió?

-Hi ha un aspecte important quan parlem d’expansió i és l’urbanisme. Des de l’ajuntament apostem per un creixement sostenible que es recolza amb el PGOU que vam aprovar, al principi, amb la unanimitat de totes les formacions polítiques en 2003, i que regeix l’expansió del nostre poble. Per exemple, amb l’execució de la Ronda Nord estarem desenvolupant una part nova del nucli urbà. En aquest gran parc avinguda es construiran habitatges i molts d’ells seran de protecció oficial. Lluny de les crítiques que s’han abocat, és un clar exemple del que ha de ser el creixement urbà.

-Hi ha crisi en el sector comercial de Benissa?

-En absolut, tot el contrari. El comerç ha de mirar-se amb molta més amplitud. A la zona de la Glorieta s’han obert en els últims anys molts bars i restaurants que també formen part del teixit comercial. És cert que altres han tancat però no estan en crisi sinó que travessen un procés de regeneració. Amb la recuperació de l’antic mercat d’abastiments es donarà una nova oferta comercial i es dinamitzarà el centre històric.

-Parle’ns de projectes complerts.

-Hi ha un de fonamental que hem complert amb un excel·lent. Quan el PP va arribar a l’ajuntament em vaig trobar amb un institut ple de barracots i escoles amb goteres. Hem transformat aquesta realitat i ara els estudiants de Benissa poden gaudir del nou IES Josep Iborra i, d’igual manera, s’estan redactant nous projectes per a millorar les escoles de primària i poder oferir una educació de qualitat. A nivell esportiu també cal destacar el trinquet i l’execució de la piscina coberta municipal.

-Li queden projectes per complir?

-Per descomptat. En l’actualitat estem bolcats en la variant de la N-332, un projecte necessari. Estem intentant que s’execute com més aviat millor ja que considerem que des del punt de vista urbà millorarà molt la qualitat de vida dels benissers i les benisseres. Un altre tema és el de l’aparcament. Abordarem el projecte d’un pàrquing subterrani que se situarà a la glorieta. A més lluitarem per a construir la caserna de la guàrdia civil i que els agents de la benemèrita es queden al poble.

-Aquest mes d’agost Benissa va eixir a la vida pública pel cas del cementeri vell de Bellita, com valora tot el que ha ocorregut?

-Durant aquest mes d’agost vam tindre un tema molt greu on l’oposició ha demostrat la seua impotència, desesperació i nerviosisme. Ho han tractat amb poc tacte. Des del primer moment vaig afrontar personalment aquest tema amb total responsabilitat i transparència ja que vaig informar la ciutadania sobre quines anaven a ser les mesures a prendre per a solucionar aquesta qüestió. Estem treballant perquè en aquest parc hi quede una memòria digna del que un dia va ser el cementeri vell de Bellita. Les imatges que es van mostrar em van esglaiar però també em van provocar certa indignació perquè considere que van ser buscades d’una forma poc ètica.

-Benissa podria ser la seu d’un hospital al sud de la comarca?

-Aquesta és una reivindicació i una aspiració irrenunciable. Tinc la confiança plena i absoluta que es farà un hospital públic a Benissa. Amb aquestes declaracions estic assumint un compromís polític i personal que vaig a complir.

-S’ha augmentat el sòl no urbanitzable?

-Durant la meua etapa com a batle s’ha ampliat en el PGOU l’ordenació de sòl no urbanitzable protegit. A més, recentment s’ha aprovat per primera vegada a Benissa un espai protegit que és el de la Serra de Bèrnia-Ferrer. Aquest poble és el que més terme municipal té de tota la comarca i al mateix temps és la població que proporcionalment més sòl protegit té de tota la Marina Alta. Al voltant d’un 33% del terme municipal està protegit.

-Benissa és sinònim de camps de golf?

-Considere que Benissa és sinònim de paisatge, cultura i qualitat de vida.

-Se sent un batle compromès amb la cultura valenciana?

-Crec que el PP és un ferm defensor de la cultura, la història i la tradició del poble valencià i especialment d’un element que ens defineix com és la llengua. La majoria de les meues intervencions com a batle i com a polític les faig en Valencià perquè és la meua llengua.

-És sacrificat ser batle?

-Si però al mateix temps és un gran honor. Ser el màxim representant d’un poble que t’ha vist créixer fa que es vegen complertes totes les meues aspiracions.

-Té desitjos de continuar?

-Il·lusió no em falta però l’última decisió no depén de la meua sinó del partit i de la voluntat dels ciutadans.

-Serà el candidat del PP?

-Encara no se sap.

-Si no repeteix com a batle, se n’anirà amb les mans netes?

-Amb les mans netes i les butxaques buides però ple d’orgull per haver sigut batle del meu poble.

-Definisca’m amb una paraula Josefa del Valle?

-Trànsfuga.

-Està decebut amb ella?

-Totalment. És una persona que mai m’esperava que fóra com ha resultat ser. Quan era regidora d’Urbanisme teníem algunes diferències però hi va haver enteniment. Ella es va prendre malament la remodelació del govern i la veritat ha demostrat que estava més en sintonia amb l’oposició.

-Definisca ara Paco Montagut.

-Esports.

-Isidor Mollà.

-Exbatle. El seu treball com a oposició està fora de lloc.

-Vicente Cabrera.

-És l’oposició, però no considere que siga el veritable líder del PSPV a Benissa. Hauria de buscar una altra forma de fer política.

-És difícil combinar la vida política amb la familiar?

-Difícil però no impossible.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?