Inici » Notícies » Política

El Bloc publica el seu discurs pronunciat durant el ple de hui

11 de juny de 2011 No hi ha comentaris
Reunió entre Caritas Parroquial, Cajamurcia, i la Regidoria de Cultura de Benissa

Reunió entre Caritas Parroquial, Cajamurcia, i la Regidoria de Cultura de Benissa

Diumenge que ve, 18 de desembre, a les 12.00 en la sala d’actes del Centre Cultural de Benissa tindrà lloc la representació de “L’Inventor de Xiquets”, de la Companyia Lupateatre.

Una obra que narra les aventures d’un inventor que necessitava algú amb qui compartir els seus invents. Una història original que transmet i repassa valors de gran importància per als menors. El respecte, la solidaritat, l’autocrítica, l’empatia i la imaginació són alguns dels coneixements pels quals s’aposta.

Els assistents a la representació realitzaran un donatiu de 2 € i la recaptació serà destinada a Càrites Parroquial Benissa. Això ha sigut possible gràcies a la col·laboració de CajaMurcia, entitat patrocinadora de l’esdeveniment.

El director de Caritas Parroquial Benissa, José Ramón Soliveres i el Secretari, Domingo Iborra, en la reunió mantinguda amb la directora de CajaMurcia Benissa, Amparo Guerrero i la regidora de Cultura Pepa Martí, han mostrat la seua satisfacció i agraïment per la iniciativa, ja que davant la difícil situació que estan vivint moltes famílies del nostre municipi, qualsevol ajuda o aportació és acollida amb enorme gratitud.

Ara només queda que els xiquets i xiquetes de Benissa mostren el seu costat més solidari i assistisquen diumenge que ve al teatre.
A continuació transcrivim el discurs que ha pronunciat el regidor Xavi Tro durant el ple de constitució de la nova corporació municipal,
que ta tingut lloc aquest matí:

“Molt bon dia a totes i a tots,
és un plaer per a mi dirigir-me com a portaveu del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició Compromís a tots vostès,
en un matí com el de hui, on es materialitza l’oportunitat que hem tingut els benissers de triar a les persones i partits polítics que volem que governen Benissa els pròxims 4 anys. Un plaer encara més gran, al vore aquest saló de plens, ple de gom a gom, situació que els puc assegurar que ha passat en poquíssimes ocasions en aquestos 8 anys que porte ja com a regidor en aquest ajuntament. Per això, aprofite per convidar-los a continuar venint als plens, on cada mes, s’aproven assumptes i qüestions molt importants per a Benissa i el futur dels benissers i en els que difícilment, passem de 5 persones de públic assistent. En eixe sentit, el BLOC de Benissa, portava en el nostre programa electoral la retransmissió per internet dels plens, una mesura relativament fàcil i barata, que permetria que els benissers que vulguen, estiguen assabentats del que ací passa, una mesura que convide des d’ací i des de hui, a adoptar per l’equip de govern que ix hui d’aquest ple, format pel PP i el PSD.

Evidentment, no podien faltar en les meues paraules, l’agraïment als 430 benissers i benisseres que ens han donat suport en aquestes passades eleccions municipals, ni tampoc la felicitació al Partit Popular per ser el partit més votat a Benissa i al PSD per formar part altra legislatura de l’equip de govern. És veritat, que no són els resultats que esperàvem ni que volíem, ja que confiàvem en aumentar el nostre número de regidors i no ha sigut així, tot i que ens hem quedat prou prop. L’altíssim índex d’abstenció a Benissa, un 41% ha sigut molt perjudicial per a nosaltres i per a la democràcia benissera en general i d’aquest pobre índex, els més culpables són els dos grans partits, el PP i el PSOE, sobretot a nivell estatal i autonòmic, però també local, que amb les seues actuacions fan que la política cada vegada estiga més mal vista per la ciutadania i que es passe per alt eixa oportunitat de triar qui va a governar el seu poble o ciutat cada 4 anys.

En eixe sentit, els recents moviments ciutadans que demanen una democràcia més real i efectiva, haurien de fer reflexionar a les dos grans marques electorals, si el que volen és una societat pobra, democràticament parlant, amb un sistema bipartidista. O una societat rica i plural, on molts partits de diferents ideologies i sensibilitats tinguen cabuda. No cal que en contesten, se de sobres la resposta. Evidentment s’estimen més la societat pobra. Fa un parell de dies, a l’entrada de les Corts Valencianes la Policia Nacional, que depén del govern central, carregava durament a cops de bastó contra aquesta gent que demana una democràcia més real i participativa, com per exemple les llistes obertes que tant reclamem, però que els dos grans partits es neguen a utilitzar. Un dels ferits, un dels nous diputats de la Coalició Compromís que anava amb la seua dona i els seus fills a les Corts, a ser investit diputat. També comencen les retallades del govern autonòmic en qüestions bàsiques com la sanitat, el valencià, l’educació, que curiosament no portaven en el programa electoral. Si ho hagueren fet, potser alguns ciutadans no els hagueren votat. Però ja els dic, que molts com jo, continuarem lluitant per la segona opció, una societat rica democràticament parlant, amb el màxim de sensibilitats i opcions polítiques presents en les institucions. Aprofite també, per oferir els 6 diputats de la nostra coalició a les Corts Valencianes, la coalició Compromís que igual que nosaltres, a partir de hui està a la disposició dels benissers i les benisseres per tot allò que els calga. Ells i els 384 regidors del BLOC i COMPROMÍS arreu de tot el país som una ventada d’aire fresc molt necessari pels valencians que, recordem, patim dos governs, el central del PSOE de Rodríguez Zapatero on els últims anys ha destacat pels seus despropòsits i per ser incapaç d’encarar i gestionar aquesta greu crisi econòmica que patim i l’autonòmic del PP de Francisco Camps on la corrupció i el balafiament de diners han sigut la nota predominant del seu govern i això només és la punta de la llança, ja que hi ha moltes possibilitats que el president de la Generalitat Valenciana acabe canviant els seus vestits de Milano o Forerer Young per l’uniforme de presidiari.

També si en permeten, voldria parlar de la passada campanya electoral. La nostra ha sigut barata, imaginativa i molt correcta, lògicament amb pressupost no podíem ni volíem competir amb els grans partits, ni tampoc posar una gran tanca publicitària a l’entrada del poble, però ha sigut molt participativa, i en ella, també a diferència d’altres grups només hem parlat de nosaltres. Hem aprofitat els nostres actes per a explicar qui som, què volem fer, quin és el nostre programa electoral i perquè pensem que la nostra opció política era i és la millor per a governar Benissa. En cap moment hem anomenat ni a altres partits ni a altres candidats. L’educació i el respecte ha sigut la nota predominant en les nostres intervencions. No entenem la política d’altra manera, la crispació, l’insult, la mentida i la manipulació no entren en el nostre vocabulari i no és ni serà mai la nostra manera d’actuar. I aprofite per recomanar a la resta de companys de corporació dels altres partits polítics, que si entenen la política d’eixa manera, reflexionen sobre això si es el que esperen els ciutadans d’ells.

Per la nostra part, i com sempre hem fet, el grup municipal del BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS continuarà donant suport a totes aquelles propostes i iniciatives que pensem són beneficioses per a Benissa i els benissers, siguen quines siguen i vinguen de qui vinguen, i continuarem oposant-nos a totes aquelles que pensem que no són bones i inclús perjudicials per al futur dels nostres ciutadans. Com per exemple, una nova amenaça de construcció d’un camp de golf que proposa el soci de govern del Partit Popular, el PSD de Paco Montagut.

Una amenaça, a la que els benissers ja vam dir clarament, ben alt i ben fort, fa només uns anys, que no volíem al nostre poble. També, com sempre hem fet, presentarem mitjançant propostes al ple, totes aquelles idees, iniciatives o infrastructures necessàries per a millorar Benissa, totes elles realitzables, possibles i realistes, que portem en el nostre programa electoral i que han eixit de les diferents activitats participatives i de consulta que hem fet amb els ciutadans de Benissa i amb les associacions del nostre poble que així ho han volgut. En eixe sentit, la construcció i posterior obertura d’un centre de dia per als nostres majors i les persones dependents i d’una escoleta pública i infantil pels xiquets benissers més menuts, per ajudar així als seus familiars a conciliar millor la seua vida laboral, són de vital importància per als benissers i espere que així ho entenguen la resta de grups polítics. I pel que fa a propostes, ens alegra que ja s’haja tingut en compte la creació de la regidoria de foment econòmic i desenvolupament laboral que vaig anunciar en el meu acte de presentació com a candidat, abans de la campanya electoral, per encarar i fer front al problema més important que tenim ara mateix els benissers, que no és altre, que l’altíssima xifra d’aturats que tenim a Benissa, malgrat la fatal reforma laboral que hem patit per part del govern central o la nula iniciativa per crear llocs de treball per part del govern valencià. O també, que és torne a engegar l’Agenda Local 21, eixa factoria d’idees i propostes que ix de la societat civil benissera per millorar el benestar dels seus conciutadans.

En bona part de l’anterior legislatura, com ja saben, el regidor que els parla va ser la persona encarregada de gestionar i portar endavant les regidories de cultura, patrimoni històric i normalització lingüística. Per falta de temps i perquè no és el moment, no vaig a començar a enumerar ací tots els avanços i tot el que s’ha aconseguit durant aquestos 4 anys al front de la regidoria de normalització lingüística, una regidoria importantíssima si volem normalitzar una llengua com el valencià, ara altra volta en perill, pels desgavells del Conseller Font de Mora i el Partit Popular o durant quasi tres anys al front de les altres dos, cultura i patrimoni històric, fent un bot qualitatiu i quantitatiu en quant a la programació cultural a Benissa, engegant nous projectes culturals, consolidant-ne altres i aconseguint per exemple, que gravats originals dels mestres universals de la pintura com Goya i Picasso s’exposaren a Benissa sense cap cost econòmic per al nostre ajuntament. O si parlem de patrimoni històric, ràpidament hem d’anomenar, les cases del carrer La Puríssima, el molí d’aigua del Quisi, els llavadors d’Orxelles i Núsols o la casa del Tros de les Calcides, per posar alguns exemples.

Per a mi ha sigut un plaer i una gran satisfacció portar endavant aquestes regidories, el resultat ha sigut altament satisfactori, he rebut moltíssimes felicitacions per la faena feta i també vull dir que este treball no haguera estat possible sense la gent que treballa al departament de cultura, un grup de gent format per treballadors d’aquest ajuntament, exemplars i entregats. També vull dir-li a la regidora que les gestionarà a partir de hui mateix, que no dubte en cap moment que ací em té per al que calga i si li fa falta ajuda estaré encantat de tirar-li una mà, així com li demane que continue amb els projectes ja consolidats a dia de hui.

I bé, no vull allargar massa, les meues paraules. Vull desitjar de tot cor a l’equip de govern, sort amb les seues decisions, perquè segurament al contrari de molts altres, jo personalment vull que siguen les correctes i les encertades. No vull que s’enganyen ni tinguen errors, perquè els seus errors els paguem tots i com he dit abans, la societat benissera espera de nosaltres molt. Estem en un moment econòmic i social molt delicat, és l’hora d’arrimar el muscle, deixant una miqueta de banda les nostres sigles, la nostra ideologia i fer un front comú per buscar el benestar dels benissers i les benisseres, per això vos demane companyes i companys de corporació, que no perdem el temps, hi ha molt de treball per fer i cal posar-se ja mateix. Molts benissers estan passant-ho malament i és la nostra responsabilitat ajudar-los.

Moltes gràcies a tots !!!!!

Font de la notícia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/