Política

El batle de Benissa es marca com a metes traure endavant els pressupostos i el PGE

Arturo Poquet durant el ple d'investidura
Arturo Poquet durant el ple d’investidura

Encara amb la ressaca del ple que els ha fet arribar al govern, el Partit Popular de Benissa ja ha començat a treballar en aquesta nova singladura en la qual hauran de governar, en minoria. Malgrat que el nou batle, Arturo Poquet va assegurar ahir que encara s’han d’asseure per a prendre decisions sobre quin serà el camí de treball a seguir, si que va confirmar dos dels puntals del seu projecte: aconseguir l’aprovació del Pla General Estructural (PGE) i dels pressupostos municipals.

Del primer, va apuntar el batle, “és necessari emprendre-ho com més prompte millor, perquè Benissa necessita mirar cap al futur”. Poquet va remarcar que el seu interès és que el nou PGE estiga llest abans de finalitzar enguany.

Respecte als pressupostos municipals, el líder popular va lamentar que la localitat “porte tres exercicis amb els pressupostos prorrogats”. De fet Poquet va recordar que els últims comptes que es van aprovar a Benissa “van ser els del Partit Popular l’any 2016”.

El batle tendeix una mà a l’oposició perquè ajude a confeccionar els comptes

El batle va reconèixer que durant el mandat del tripartit (Reiniciem, PSPV i Compromís) els populars no van recolzar en cap dels exercicis els pressupostos, “tampoc vam votar en contra. No es van recolzar als comptes perquè en cap ocasió el llavors govern (encapçalat per Abel Cardona) va voler que participàrem en la seua confecció, per la qual cosa no podíem recolzar una proposta en la qual no se’ns havia donat l’oportunitat d’opinar”.

El popular assegura que ara, el govern que ell lidera, “comptarà amb totes aquelles opinions de les diferents forces polítiques que vulguen participar”. Segons Poquet, “el pressupost municipal és una de les matèries més importants de qualsevol població, cal incloure com més opinions millor, sempre que servisquen per a millorar”.

Encara que el batle popular té clar que els comptes han d’estar clars el més prompte possible, va reconèixer que encara no s’ha fixat el nom de qui haurà d’assumir aquesta responsabilitat. De fet Poquet va comentar ahir que el seu partit encara ha de celebrar una reunió aquesta setmana per a concretar com serà el repartiment de les regidories.

Una distribució en la qual a més dels regidors populars, pot entrar el representant electe de CIBE, Isidor Mollà. Aquest últim va afavorir amb el seu vot (a la seua pròpia candidatura) que els populars aconseguiren arrabassar el govern a l’altra candidatura que es presentava a la batlia, Reiniciem amb el recolzament dels regidors del PSPV i Compromís.

Segons va indicar Poquet, encara no s’ha fixat una reunió entre els populars i el representant de CIBE, tot i que va apuntar que tindrà lloc en els pròxims dies “perquè a la fi de setmana ens agradaria tindre ja tancat al repartiment de funcions”.

Respecte a Mollà, el batle va indicar que va ser l’únic que no es va mostrar poc inclinat a entaular possibles acords. Poquet va assegurar que durant els dies previs a la investidura del dissabte, “vam intentar reunir-nos amb totes les formacions per a presentar el nostre projecte i conèixer les seues inquietuds”. Els únics que van refusar aquesta trobada, va revelar, van ser els representants de Compromís. La resta si que van accedir a reunir-se, encara que tan sols el líder de CIBE va obrir la porta a un possible accés a ocupar un càrrec en el govern.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?