Política

David Serra proposa al Congrés que es castigen els xiulits a l’himne i el PP el veta

David Serra dirigint-se a la tribuna del Congrés dels Diputats.
David Serra dirigint-se a la tribuna del Congrés dels Diputats.

El PP valencià, ‘satisfet’ malgrat el veto a la seua proposta de castigar els xiulits a l’himne.

El PP veta al PP valencià i el PP valencià mostra la seua “satisfacció”. Conclusió d’una estranya jornada parlamentària al Congrés dels Diputats.

Tots els grups parlamentaris, inclòs el ‘popular’, han rebutjat al Congrés la moció del PP valencià per a castigar les xiulades a l’himne i els símbols en els estadis de futbol i altres esdeveniments esportius.

L’argument del PP, defensat a més per la diputada alacantina Miriam Blasco, ex judoka professional, és que la proposta que venia de les Corts Valencianes ja està inclosa en la Llei de l’Esport de 2007, així que Blasco ha demanat a David Serra, diputat autonòmic que defensava la proposició, que retirara la seua iniciativa.

Malgrat això, Serra, portaveu adjunt del grup parlamentari popular a les Corts, ha fet públic un comunicat per mostrar la seua satisfacció perquè el PP “ha assumit la qüestió de fons que les Corts Valencianes van traslladar al Congrés dels Diputats donat que el Grup Parlamentari Popular ha acceptat incloure la proposta presentada en la pròxima Llei de l’Esport”.

Serra ha explicat que el Ministre d’Educació, Cultura i Esport José Ignacio Wert, ja havia anunciat la reforma íntegra de la Llei de l’esport d’ahí que “el grup popular haja decidit no començar la tramitació d’una llei que va a ser modificada íntegrament donat que els articles als quals es fa esment ja van ser derogats per una llei posterior”.

Serra ha acudit a la cambra baixa com a representant de les Corts Valencianes per a defensar la proposició de llei que va ser aprovada al parlament valencià per a reformar la Llei de l’Esport ja que, segons diu, “la política esportiva no té res a veure amb la utilització partidista o sectària del fenomen esportiu” pel que amb aquesta modificació de llei feia “una crida a la no politització de l’esport”.

Serra ha destacat que la proposició de llei presentada es concreta en tres aspectes essencials: la prohibició de la realització d’actes de contingut polític aliens a les finalitats esportives que foren en si mateixos “constitutius d’ofenses, d’ultratge de paraula, per escrit o de fet, a Espanya, a les seues comunitats autònomes o als seus símbols o emblemes”; que les instal·lacions i recintes esportius en què es disputen competicions de caràcter professional “no puguen ser utilitzades directament pels seus titulars, ni cedits a tercers, per a la realització d’actes de contingut polític aliens a les finalitats esportives”; i tercer aspecte, que la Llei de l’Esport catalogue la infracció d’aquestes prohibicions com a “molt greu”.

El diputat valencià ha recordat que aquesta proposta va ser impulsada pel govern valencià en 2005 a partir de que va succeïr en el partit de futbol celebrat al Camp Nou, entre el FC Barcelona i l’Osasuna “amb la col·locació d’una pancarta en la qual figurava la Comunitat Valenciana com a part d’uns inexistents i inconstitucionals ‘Països Catalans'” així com diferents “manifestacions d’índole política alienes al que esdevenia en el terreny de joc”.

Serra ha destacat que aquests fets van constituir “una clara agressió la Comunitat, al nostre estatut d’autonomia, a la Constitució Espanyola i a la sensibilitat del poble valencià” pel que van merèixer “la repulsa del Consell nacional contra la Violència en els Espectacles Esportius” i ha apuntat que sorgeix la necessitat “de crear un marc jurídic de l’activitat esportiva a Espanya que regule la utilització dels esdeveniments, les instal·lacions i els recintes esportius per a actes de contingut polític absolutament aliens a les finalitats que li són propis”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari EL MUNDO el 12 de juny de 2012.


Comentaris a la notícia

Belén Ivars Ribes

Esta gent en quin món viu?
Realment creuen que açò és el més important ara mateix?
La clara agressió a la comunitat, al nostre estatut, a la constitució y a la sensibilitat del poble valencià la produeixen ells malbaratant el nostre temps i els nostre impostos en estupideses mentre les coses que realment ens importen se n'obliden.

Que és exactament el que els molesta? Que li xiulen al rei? Que li xiulen a l'himne? Que li xiulen al president del govern?

Jo no sóc ni del Barça ni de l'Atlhetic, però si estiguera en aquell estadi, el més segur és que també haguera xiulat, ja que els símbols més representatius de l'estat espanyol, ara mateix, representen la cobdicia, la vanitat, la corrupció, l'elitisme, i per suposat, la manca d'atenció als seus jefes, tots els ciutadans.

Ells, que son incapaços de treballar per nosaltres, de fer la seua feina, encara ens tindran que dir que podem i que no podem fer. No senyors, vostés treballen per a nosaltres, i si una gran part de la població està descontenta amb el que significa ser espanyol ara mateix, en ves de prohibir-ho s'ho haurien de fer mirar.

Tal vola si ens escoltaren, tot aniria millor.
I segurament, si se n'anaren a casa, encara més.
Jo crec que ja està bé de burlar-se de nosaltres.


Vicente Ibañez

I quan ells camegen, criden, insulten, molesten, jod.. i es passen en els Corts, que els castiguen de genolls amb els braços en creu i un capirot. Ai !!, David, rei.


BLOC de Benissa - Coalició COMPROMÍS

Un diputat benisser que tenim, l'imputat en el cas Gürtel David Serra, i es dedica a fer bajanades i estupideses en conter de treballar i buscar solucions als problemes que tenim els benissers i els ciutadans de la marina alta. El nostre diputat Joan Baldoví els deixava les coses ben clares ahir en el Congrés, podeu vore-lo en aquest vídeo:

http://www.youtube.com/watch?v=bgdLH2auODo


Voleu deixar un comentari a la notícia?