Inici » Notícies » Opinió

Nous i necessaris pactes d’estat, per José María Serna

15 de setembre de 2011 No hi ha comentaris
José María Serna amb el calendari de medi ambient de 2011

José Mª Serna

Corria el 25 d’octubre de 1977 quan el recentment creat govern pertanyent a la legislatura constituent amb una Espanya sota la pressió d’una greu crisi econòmica i social, la classe política, empresarial i una part dels sindicats van signar els tan aclamats i reconeguts, en la curta història democràtica espanyola, Pactes de la Moncloa.

Hui, agost de 2011, la situació social i econòmica espanyola després de 34 anys de la signatura d’aquest pacte, requereix d’una reinicialització general, una nova gènesi, un nou procés constituent. Després de les eleccions avançades del 20N, Espanya i els espanyols necessiten nous capdavanters, persones capaces de trencar amb allò establert, capaces de trencar els poders fàctics, després del 20N no podem seguir jugant al mateix joc.

Els ciutadans hem d’exigir la utilització del mateix camp de joc, la posta en valor del capital humà, exigint la reformulació de noves regles del joc. Com ja va ocórrer en 1977 tots i, dic tots, hem de ser conscients de la gravetat de la situació i practicar un exercici de solidaritat, responsabilitat i abans de res de generositat. Sense vacil·lacions, la classe política, patronal, sindicats i societat civil, hem d’assumir els errors del passat, intentant no declinar les responsabilitats, ja que mitjançant l’anàlisi d’aquests processos clarament fallits, hem de ser capaços d’identificar i aplicar noves i revolucionàries fórmules que establisquen una base ferma i estable sobre la qual propiciar la recuperació econòmica i social. Aquest nou ordre requereix de ciutadans ben formats, compromesos i responsables, d’una classe política professionalitzada i lligada a la societat civil, eliminant paulatinament l’excés de partitocràcia i per tant d’una dependència excessiva al poder orgànic.

Segons el meu parer, no podrem escapar d’aquesta situació sense un govern de consens, un govern de concentració amb un objectiu únic que siga la recuperació econòmicai social d’Espanya, la redempció serà impossible si oposició i sindicats, proclamen als quatre vents promeses que de ben segur no podrien pregonar des del govern.

És, doncs, aquest el moment de donar pas a les noves idees, a nous gestors, a ideòlegs que no són deutors sense compromisos adquirits amb anterioritat, líders el combustible dels quals és el bé comú i el servei públic, ha arribat el moment del sacrifici i les retallades, és ineludible fer una parada, alçar la mirada cap a l’horitzó, consensuar un pla i entre tots aconseguir l’objectiu de la recuperació econòmica, fent possible la continuïtat de l’actual i malferit estat del benestar.

Font de la notícia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/