Inici » Notícies » Natura

Trenta voluntaris treballen a conservar la biodiversitat de la serra de Bèrnia

4 d'agost de 2010 No hi ha comentaris
Uns voluntaris retiren la mala herba i esporguen els arbres a Bèrnia

Esporgada i neteja a Bèrnia

Una trentena de voluntaris treballaran en la conservació de la biodiversitat dels boscos mediterranis de la serra de Bèrnia (Alacant), en el marc de les activitats que Obra Social de Caja Mediterráneo (CAM) realitza en matèria de medi ambient.

La iniciativa, impulsada per l’Associación Benissera Anti-Incendis (ABAI), té com a objectiu “la conservació de la biodiversitat i divulgació dels beneficis dels boscos mediterranis com a eix principal del paisatge natural”, segons han informat fonts de CAM.

Per això, els voluntaris, procedents en la seua majoria de Benissa, realitzaran fins el dia 31 d’octubre una sèrie d’actuacions dividides en dues línies d’actuació, una a la serra de Bèrnia i una altra als municipis limítrofs.

En concret, des de l’entitat alacantina han explicat que la primera d’aquestes se centra en diverses activitats divulgatives i de conscienciació ambiental, com “la publicació de làmines educatives amb les principals espècies arbòries dels boscos mediterranis”. La segona línia d’actuació, que serà “molt mes àmplia”, comporta diverses activitats de conversa i protecció de la biodiversitat.

L’Associació ABAI ja va posar en marxa el passat mes de maig la primera fase d’aquesta iniciativa, amb l’ajuda de CAM, amb la qual es va realitzar “una plantació d’espècies autòctones d’arbres com freixes, carrasques i aurons a la serra de Bèrnia”, han assenyalat aquestes mateixes fonts.

Un voluntari instal·la una caixa niu a Bèrnia

Instal·lació de caixes niu

Així mateix, es va dur a terme “la retirada de mala herba i esporgada d’arbres per netejar una zona de bosc on es pretén crear una reserva de bosc mixt” i la instal·lació de caixes niu per a ocells i un abeurador per a la fauna autòctona”.

Aquestes actuacions han suposat una nova actuació, diferent a la tasca de vigilància forestal per tractar de salvaguardar les muntanyes dels incendis forestals, que tots els anys realitzen els voluntaris de l’associació.

El programa VOLCAM, impulsat per Obra Social de CAM amb finalitats mediambientals, ha recolzat des de 1998 un total de 1.500 projectes, amb un pressupost global de 5,8 milions d’euros. Només el passat estiu van participar més de 8.000 voluntaris en aquests projectes, entre ells l’impulsat per l’Associació Benissera Anti-Incendis (ABAI).

L’objectiu de VOLCAM és que les actuacions d’aquesta entitat de Benissa es traduïsquen en “la protecció d’espècies i conservació de la natura, la restauració d’espais degradats, reforestació i prevenció d’incendis, gestió ambiental o recuperació i conservació del patrimoni rural”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari ADN.es el 4 d’agost de 2010.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/