Inici » Notícies » Natura

S’estudia convocar un referèndum per permetre els 2 camps de golf i les 4.700 cases

14 de maig de 2005 No hi ha comentaris

Ningú a Benissa s’ha quedat indiferent a l’anunci de la presentació del macroprojecte de 4.7000 habitatges i dos camps de golf que va realitzar el batle, Juan Bautista Roselló, dijous passat. I tots podran decidir si és que finalment es porta a terme un referèndum per dilucidar el futur del pla. Segons ha pogut saber aquest diari, el batle va comentar en la junta de portaveus dels grups municipals que podria plantejar-se la possibilitat de realitzar un plebiscit. En aquest sentit, el portaveu dels socialistes a l’Ajuntament, Vicent Cabrera, va afirmar que aquesta seria un opció que s’acolliria “sense cap tipus de problema” mentre que el regidor del PSI, Paco Montagut, es va mostrar en la mateixa línia en comentar que “suposaria una bona solució disposant abans del temps necessari per a explicar a la ciutadania les característiques del projecte”.

Per la seua banda, el grup CIBE-Bloc va mostrar la seua oposició taxativa a la proposta urbanística presentada per la mercantil Benissa Golf SL que pretén ocupar una superfície de 3.636.000 m2, gran part d’ells no urbanitzables pel que seria necessària la seua requalificació. Pel que fa a la categoria del sòl, els independents i nacionalistes exigiren a l’equip de govern del PP que “qualifique com a sòl agrícola tots els terrenys en què està prevista la ubicació de les 4.700 cases i els dos camps de golf”. Per al CIBE-Bloc “la proposta no hauria ni d’haver-se elevat a la junta de portaveus” ja que “és una barbaritat” que a més “posa en joc els recursos hídrics del municipi que ja són escassos”.

L’aigua també va ser abordada pel PSOE i el PSI. El socialista Cabrera va declarar que “el projecte tensa els recursos de la població” i el socialdemòcrata Montagut va subratllar que “s’han d’analitzar els temes hídrics i de serveis abans de prendre una decisió”.

La dimensió del programa urbanístic -4.700 cases en més de tres milions i mig de m2 de les partides de Lleus, Vinyent, Bombí i La Ràpita, el 5% del terme municipal- també ha causat sensació entre les files de l’oposició. En aquest sentit, el portaveu del PSOE es va preguntar “perquè serveix un PGOU aprovat fa no res i que preveia 3 milions de m2 de sòl urbanitzable quan ara es presenta un projecte que supera ell sols aquesta xifra”. “No és racional”, va afegir. Per la seua banda, Montagut va definir com a un “altre poble” el futur macroprojecte residencial.

Pressió social

Els ecologistes del Runar també van eixir al pas ahir de l’anunci del batle. Així, des del col·lectiu van manifestar “la nostra oposició total al pla urbanístic” que, segons els conservacionistes, “no tindria recursos hídrics i danyaria les restes arqueològiques que existeixen a la zona”.

A més, des del Runar van advertir que “anem a recollir l’opinió dels propietaris per a sumar esforços en la pressió social amb la finalitat que no s’aprove el projecte”. Igualment, els ecologistes van qüestionar les declaracions del batle en el sentit de “presentació inesperada” de la proposta comentant que “en l’última reunió permanent del Consell d’urbanismne vam demanar tractar el tema de La Ràpita i el batle ens va dir que no”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/