Inici » Notícies » Natura

L’incendi de Benissa ha arrasat 140 hectàrees i va tindre origen en quatre focus

30 de juliol de 2000 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda el 30 de juliol de 2000 al diari El País:

A les 12.00 d’ahir va quedar controlat el foc que durant gairebé un dia va arrasar 140 hectàrees de pineda, matorral i brossa a la serra de Bèrnia, en el marge dret de l’autopista A-7, en el terme municipal de Benissa (Marina Alta). El grup d’investigació de causes d’incendis forestals de la Conselleria de Medi ambient ha detectat, en principi, fins a quatre focus distints, tres a l’est i un a l’oest de l’autopista, pel que no descarta que l’incendi fóra intencionat.

Brigades forestals d’Alacant i València van treballar durant tota la nit i la matinada del divendres al dissabte per a extingir el foc. Als mitjans de terra es van unir, a primera hora del matí d’ahir, mitjans aeris de la Direcció General per a la Conservació de la Natura del Ministeri de Medi ambient i del Govern autònom. En les tasques per a sufocar el sinistre han arribat a participar fins a 16 mitjans aeris.

En els dies vinents s’espera tindre una conclusió més aproximada sobre l’origen de l’incendi, que va començar sobre les 16.00 del divendres en el marge dret de l’A-7, en el terme municipal de Benissa.

El divendres es va tallar un carril en cadascun dels sentits de l’A-7, el que va ocasionar importants retencions de vehicles. Les flames van provocar una densa cortina de fum, van motivar el desallotjament de diverses casetes de camp com a mesura de precaució i es van estendre des de les partides de Canelles i Lleus, i la muntanya d’Oltà, on es van originar, fins la serra de Bèrnia.

Els responsables dels treballs d’extinció van témer que el foc es propagara a la zona de la serra de Bèrnia pertanyent al municipi d’Altea, on existeixen habitatges, encara que les flames no van afectar al final aquest emplaçament, informa Efe.

Enllaç
Notícia original

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/