Inici » Notícies » Natura

L’Ajuntament de Benitatxell ordena a la VAPF que ature els abocaments il·legals al Puig de la Llorença

26 de febrer de 2015 No hi ha comentaris
Abocaments al barranc del Garcibà en una imatge d'arxiu

Abocaments al barranc del Garcibà en una imatge d’arxiu

“Els Penyasegats de la Marina”, en perill per tones d’enderrocs

Per decret. D’aquesta forma ha ordenat l’Ajuntament de Benitatxell a la promotora de la urbanització Cumbres del Sol, la mercantil VAPF, que paralitze l’abocament de tones d’enderrocs, pedra i terra que s’estaven realitzant al barranc del Garcibà del Puig Llorença, al litoral del municipi. De fet, tan prop del litoral, que segons un informe pericial encarregat pel consistori, es podria estar veient afectat un medi marí tan delicat i emblemàtic com els “Penyasegats de la Marina”, altament protegits per la seua inclusió a la Xarxa Natura 2000.

El decret, signat pel batle, Josep Femenia, no només ordena la suspensió d’aquests abocaments sinó que també adverteix a l’empresa que si no els paralitza “s’acordaran les pertinents mesures de restauració de la legalitat” i fins i tot la “imposició de sancions”, ja que es podria estar cometent una “infracció punible” ja que els treballs no tenen llicència.

Novetats en un cas polèmic des de fa anys

En realitat, la polèmica d’aquests abocaments no és nova. Fa molt de temps que són objecte de controvèrsia a Benitatxell. No obstant això, l’any passat Femenia va al·legar que tenia les mans lligades en aquesta qüestió ja que un conveni signat en 2005 entre l’empresa i l’ajuntament facultava a la primera a realitzar els abocaments en una zona verda municipal ja consolidada. Però ara s’han produït ds novetats que han permès al govern local variar la seua política sobre aquest tema.

La primera és que segons el citat informe pericial, els actuals abocaments es troben ja fora de la zona permesa per conveni. I la segona és que, com ja ha quedat dit, es podria estar perjudicant l’ecosistema d’aquest valuós tram de costa, atès que existeix una “connectivitat des de la zona verda (abans citada) i el mar”.

En aquest sentit, Femenia destaca que el document de referència del PGOU elaborat per la Conselleria ja alerta que els abocaments en un espai preservat per la Xarxa Natura 2000 han de fer-se “de forma adequada i no com s’estan fent en l’actualitat, i a més amb la prèvia redacció d’una avaluació ambiental”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 26 de febrer de 2015 al diari electrònic www.lamarinaplaza.com

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/