Inici » Notícies » Natura

Els ecologistes de Benissa demanen més control dels abocadors il·legals

11 de maig de 2004 No hi ha comentaris

Els membres del Col·lectiu Ecologista El Runar van denunciar en el seu dia l’existència de fins a nou abocadors il·legals de residus dins del terme municipal i ho van posar en coneixement de la Regidoria de Medi Ambient. Ara han rebut la contestació oficial del regidor delegat, Miquel Cabrera, a partir d’un informe emés pels tècnics que han visitat cadascuna de les zones citades per a comprovar l’estat actual. Dels nou casos assenyalats pels ecologistes, dos corresponen als termes de Senija i Lliber, concretament la zona ubicada abans del Pou de Canor i la referida al pont d’entrada al Camí de Marnes. Un tercer, situat a la mateixa partida de Canor però després del pont, ja ha estat netejat perquè és propietat d’Aumar, l’empresa concessionaria de la A-7, però l’havia cedida a l’Ajuntament.

La resta d’emplaçaments denunciats pel Runar (sis) es refereixen a parcel·les de titularitat privada, segons indica el regidor. En aquest cas correspon als particulars vetllar per mantenir en condicions les seues propietats i, a més, està prohibit l’abandonament, l’abocament i l’eliminació incontrolada de residus. Per tot això, el portaveu dels ecologistes, Angel Ibañez, ha assenyalat que “nosaltres preferim una política preventiva en aquests casos, és a dir, que hi haja un termini de bonança abans d’aplicar la legislació i sancionar els propietaris”.

En tot cas, Ibañez és partidari que “si els veins veuen que hi ha abocaments il·legals en terrenys o parcel·les d’un tercer, cal que ho denuncien amb la finalitat que ningú aboque fora de l’ecoparc o llocs autoritzats i s’eximisca d’unes responsabilitats seues”. Una col·laboració a dues bandes, ciutadans i administració, permetrà “tenir un terme net, un paissatge cuidat i bonic i, al mateix temps, previndrem els possibles focus d’incendis i cuidarem els aqüífers de filtracions nocives”, segons Ibañez.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/