Inici » Notícies » Natura

El PP de Benissa presentarà una moció contra les prospeccions petrolieres a València

30 de desembre de 2010 No hi ha comentaris

El Partit Popular de Benissa, presentarà en el proper ple municipal, una moció contra la realització de prospeccions petrolieres previstes en tres àrees del litoral valencià anomenades “Albufera”, “Benifaió” i “Gandia”, duta a terme per la companyia Cairn Energy.

El Partit Popular de Benissa, s’uneix a la denúncia realitzada per la Generalitat, contra l’autorització concedida per a aquesta activitat pel Consell de Ministres, que juntament amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, s’han basat en un reglament preconstitucional que desenvolupa una llei franquista, derogada per la recent llei d’hidrocarburs. Segons comenten des del PP “el govern socialista ha tornat a ignorar els valencians actuant a esquena de l’administració territorial valenciana, la Generalitat i els ajuntaments”.

Cal recordar que els treballs que pretenen realitzar, queden dins de l’àrea d’influència de la reserva marina del LIC de l’Albufera, que per la legislació europea passa a ser Zona d’Especial Conservació, gaudint de màxima protecció a nivell europeu.

En cas que es duguen a terme aquests projectes aprovats pel govern socialista, podria afectar, i fins i tot acabar amb les maltretres economies locals, on el nostre principal ingrés és el turisme i derivats, a més de suposar un impacte mediambiental, i una acció incompatible amb les accions encaminades a la lluita contra el canvi climàtic i la urgent aposta per les energies alternatives i netes.

Des d’aquest grup polític afirmen que “sent Benissa un referent en la gestió ambiental del nostre territori i del nostre litoral hem de presentar la nostra més ferma oposició a semblant actuació del govern de Zapatero”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/