Inici » Notícies » Natura

Benissa aconsegueix el Premi CONAMA de Medi Ambient

21 de novembre de 2009 No hi ha comentaris

L’Ajuntament de Benissa ha sigut guardonat amb el primer premi CONAMA (Congrés Nacional de Medi Ambient) en la categoria de municipis d’entre 5.000 i 30.000 habitants pel projecte “Benissa, conservar per a créixer. Recuperació del litoral”.

La Fundació CONAMA, patrocinada per la Fundació Banesto, així com pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i per Fertiberia, reconeix aquells projectes posats en marxa a favor de la sostenibilitat en dues categories, menys de 5.000 habitants i entre 5.000 i 30.000 habitants.

Aquest projecte ha sigut seleccionat entre 400 propostes per un jurat que ha valorat la innovació, l’esforç, els objectius del projecte, la metodologia, la sensibilització ambiental, els sectors poblacionals i els resultats obtinguts.

“Benissa, conservar per a créixer. Recuperació del litoral” és un document en què s’explica com mitjançant diferents instruments de planificació urbanística que culminen en un passeig ecològic, l’Ajuntament de Benissa ha aconseguit conservar i aconseguir un major grau de naturalitat de la primera línia de la costa. La realització del passeig ecològic va implicar la recuperació d’espai litoral ocupat, tant per a l’ús públic, zones d’esplai, com per a la recuperació dels principals ecosistemes litorals eliminant espècies invasores i així restaurant els nínxols ecològics per a les espècies costaneres. El projecte de la senda va tindre una component de sensibilització i divulgació a causa que el trajecte es recolza en panells explicatius sobre la flora, fauna, geografia etc. que es va veient.

Cal destacar que amb aquest projecte s’ha aconseguit posar en col·laboració a l’administració estatal, autonòmica i local amb un fi comú: la protecció del medi ambient.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/