Inici » Notícies » Natura

AGRÓ demana la paralització immediata d’unes obres a la partida Mallada Verda

19 de novembre de 2003 No hi ha comentaris

Acció Ecologista AGRÓ ha remès un escrit a l’Ajuntament de Benissa sol·licitant la paralització immediata d’unes obres a la partida Mallada Verda. Els ecologistes es basen en les característiques del terreny que, segons la legislació urbanística, de protecció del patrimoni natural, de conservació de la fauna i flora i del medi ambient “el fan mereixedor d’una especial protecció”, assenyala l’escrit, “com així possiblement el farà el nou PGOU de Benissa”.

Es tracta de dues edificacions destinades a habitatge que, segons AGRÓ, originen una sèrie d’impactes ambientals (edàfic, destrucció de les comunitats vegetals, paisatgístic i visual) i d’alarma entre els propietaris de terrenys circumdants. Adverteix a més que la posició i l’acabament de l’edifici estan en total discordança amb l’entorn, “ja que la seva tipologia no respecta el caràcter tradicional i rural de l’àrea”.

Els ecologistes titllen a l’Ajuntament de “negligent” en l’exercici de les potestats de gestió de la Mallada Verda “permetent la construcció d’aquestes edificacions amb total manca de coherència amb allò convingut al model i l’estratègia territorials, de protecció, prevists en el PGOU nou”.

A més de demanar la immediata paralització dels treballs, AGRÓ demana que s’establisca el tipus de construcció convenient i l’adequació d’aquests habitatges al seu emplaçament, a la seva condició aïllada i a l’elevada topografia i que es prohibisquen en elles les característiques de les edificacions pròpies de les urbanitzacions.

Sol·licita també limitacions de caràcter general com una menor ocupació de la parcel·la, una sola altura edificable i redefinir, a la baixa, coeficients de volumetria i edificabilitat màxims. Advoca a més per la preservació, manteniment i millora del paisatge actual de la Mallada Verda, “una zona del patrimoni de Benissa que presenta especials valors naturals”.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/