Inici » Notícies » General

Una empresa vol invertir 23 milions per a fer el futur hospital oncològic de Benissa

17 de juliol de 2007 No hi ha comentaris

La Fundació Europea Contra el Càncer i l’Ajuntament de Benissa negocien la construcció d’un centre oncològic al poble. Segons el president de la fundació, Javier Huerta, l’acord amb el consistori, en mans del Partit Popular, era total abans que es confirmaren els resultats electorals en les passades eleccions municipals.

Huerta afirma que, després de la reelecció del batle popular, Juan Bautista Roselló, el rumb de les negociacions va canviar i van començar a sorgir dubtes entorn del que semblava un acord tancat. Les converses estan ara mateix en marxa i Huerta preveu que finalment hi haurà acord entre les dues parts, l’ajuntament i la fundació.

El president de la Fundació Europea Contra el Càncer assegura que hi ha una empresa privada disposada a invertir 23 milions d’euros perquè el projecte es faça, encara que no ha volgut avançar el nom d’aquesta empresa fins que l’acord amb l’Ajuntament de Benissa es tanque.

El projecte consisteix en la construcció d’un xicotet hospital general pels voltants de la partida del Pla de Carrals que albergarà un departament d’oncologia destinada al tractament, la investigació i la prevenció del càncer. La unitat oncològica serà un hospital de dia, és a dir, que els pacients no es quedaran ingressats per la nit, tornaran a les seues cases després de rebre el tractament de quimioteràpia.

Huerta ha volgut destacar la importància del centre oncològic en l’àmbit autonòmic, “estatal i fins i tot europeu”. Si finalment es fa, el nou hospital comptarà amb avançats aparells de tomografia que solament poden trobar-se en dos ciutats europees més, Madrid i Berlín. L’hospital disposarà de 130 llits, diverses especialitats mèdiques i una sala d’urgències, a més d’un laboratori d’investigació especialitzat en oncologia.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/