Inici » Notícies » General

TICCIH Espanya recolza la protecció i conservació del Pont del Quisi

8 d'abril de 2018 No hi ha comentaris
El Pont del Quisi. Foto de Cayetano Cervera

El Pont del Quisi. Foto de Cayetano Cervera

La Junta Directiva del Comitè Internacional per a la Conservació del Patrimoni Industrial (TICCIH – Espanya) vol manifestar el seu suport a la iniciativa per a salvar i protegir les infraestructures històriques de la línia fèrria d’Alacant a Dénia, que està duent a terme Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, així com oferir col·laboració per a tramitar la protecció com a Bé de Rellevància Local o Bé d’Interès Cultural.

TICCIH- Espanya és una organització internacional que té per finalitat fomentar el coneixement i la preservació del patrimoni tècnic i industrial. Els seus objectius són promoure la cooperació internacional per a preservar, conservar, investigar, documentar, interpretar i fer progressar la conservació i la difusió del patrimoni industrial. TICCIH és el comitè assessor en el camp del patrimoni industrial d’ICOMOS i UNESCO.

Coneixem bé les infraestructures esmentades, especialment el viaducte de Santa Anna sobre el barranc del Quisi (Benissa), únic a la Comunitat Valenciana, seleccionat per TICCIH-Espanya com a representatiu i significatiu entre els “100 elements del Patrimoni Industrial d’Espanya”, pel seu valor històric, simbòlic i representatiu en el patrimoni de la industrialització espanyola.

El Viaducte de Santa Anna està inclòs en els béns afectes al Pla Nacional del Patrimoni Industrial, afavorit per l’IPCE- Secretaria d’Estat de Cultura del Ministeri d’Educació Cultura i Esport. Expressem el suport i sol·licitem la recuperació, conservació i posada en valor del Viaducte de Santa Anna amb la major urgència salvant-lo de la seua deterioració progressiva.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/