Inici » Notícies » General

“Tanquem el convent de Benissa perquè l’ordre dels franciscans ens estem morint”

12 de juny de 2017 No hi ha comentaris
El Convent Franciscà de Benissa ahir

El Convent Franciscà de Benissa ahir

El ministre provincial dels franciscans, Juan Carlos Moya, va explicar ahir davant més de dos-cents benissers els motius que han dut a l’ordre a tancar ja el pròxim mes de setembre el convent de la Puríssima Concepció, fundat el 1612 i que forma part de la història de Benissa. Moya es va dirigir als veïns en l’església conventual i abans que se celebrara la missa de les 19h. Abans es va reunir amb el batle, Abel Cardona, i ja li va traslladar que no hi ha marxa arrere en el tancament.

El ministre provincial va ser clar. “La nostra realitat és molt complexa”, va afirmar. “Ens estem morint”, va dir per a resumir com l’ordre franciscana es va reduint any rere any. Va precisar, de fet, que en els últims dos anys han mort 48 frares i n’han ingressat sis, dels quals quatre han eixit de l’ordre. “En aquest convent queden quatre germans i dos són ja molt majors. Cauran malalts i necessiten que els atenguen les seues necessitats més bàsiques”.

“Sentim molt de dolor i impotència. Però hem de prendre decisions. Tancar el convent de Benissa suposa el menor dany possible per a la diòcesi i la tasca evangelitzadora”, va sostindre.

El ministre provincial va asseverar que, “encara que els frares se’n van, els franciscans es queden a Benissa”. Va dir que l’ordre seglar mantindrà la seua presència al municipi. “Qui més i qui menys té algun vincle amb la història dels 400 anys dels franciscans a Benissa”.

Va aclarir també que no es seguirà celebrant missa a l’església conventual.

Entre els més de dos-cents benissers que van acudir a conèixer de primera mà per què es clausura un cenobi clau per a entendre la història de Benissa estaven el batle i diversos regidors del govern local (Manuel Juan, Belén Ivars, Xavi Tro o Mari Carme Ronda). En la junta de govern d’aquesta setmana, aprovaran una proposta de conveni que traslladaran a l’ordre dels franciscans i que planteja alternatives perquè el convent, que està declarat BIC (Bé d’Interès Cultural) seguisca obert i se salve el seu gran patrimoni històric i artístic.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/